Diskuze

Americká banka daruje miliardu na podporu menšin a zaměstná černochy

Bank of America chce v příštích čtyřech letech darovat na podporu menšin miliardu dolarů. Chce jim pomoci od ekonomické a rasové nerovnosti, kterou podle ní pandemie koronaviru prohloubila. Chce také rozšířit řady zaměstnanců o nové pracovníky, kteří vyrůstali ve znevýhodněné komunitě. V minulosti přitom byly postoje banky k menšinám vnímány spíše jako kontroverzní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže miliarda na podporu rasismu, ale toho správného. Proč tu není blicí smajlík?

3 0
možnosti

Takže banka vlastně otevřeně avizovala diskriminaci při výběru zaměstnance. Víc bolševický pojem než "rasová nerovnost" jsem už dlouho neslyšel, naposled a tím žongloval Sanders. Dalším krokem už může být snad jen daň z bílé pleti.

3 0
možnosti

J33a36n 82K13o10l91a32r

4. 6. 2020 11:40

Mit tam ucet, tak to asi budu rusit. Soukrome firmy by si nemely hrat na socialni stat - od toho jsou odvody a dane. Nemam zajem to financovat jeste pres ceny jejich sluzeb. ... Nebo se mozna mylim, a treba je to vyjde levneji nez rozmlacene vylohy.

1 0
možnosti

Jedna známá taky když zakládala firmu, chtěla dát šanci nezaměstnaným a znevýhodněným (šlo o nekvalifikované práce)... Hodně rychle ji to po prvních zkušenostech přešlo.

0 0
možnosti

takze vlastne bude rasisticka a bude vybirat lidi na zaklade rasy?

0 0
možnosti

ale jo, zamestnani sociokulturne znevyhodnenych by se dalo brat jako urcita prevence ve stylu "tady uz je obsazeno, bez vykrast nekoho jineho".

1 0
možnosti

Proc hlupaci vitezi? Protoze moudrejsi ustupuji...

7 0
možnosti

Až tyhle pozitivně diskriminační přístupy začnou uplatňovat nemocnice ... :-).

1 0
možnosti

Amerika má systemický problém, který vězní nejen černochy, ale všechny ty, kdo spadají do poslední příjmové skupiny v systému, ze kterého téměř není úniku.

A pokud tady někdo bude povídat o lenosti, tak by si měl uvědomit, že většina chudých Američanů pracuje od nevidím do nevidím a má dvě, či tři zaměstnání najednou.

Jenže přístup k nějaké rozumné zdravotní péči, která je většinou dotovaná normálním zaměstnavatelem není pro tyhle na částečný úvazek zaměstnané lidi a rodiny možný, a děti, co by v jiných rodinách studovaly studovat nemohou, neboť dát dítě na studie je hodně drahá věc a pokud nedostanou stipendium, tak mohou být sebechytřejší a nikam se nedostanou.

K tomu přichází předsudky okolní společnosti vůči černochům a na problém je zaděláno.

1 3
možnosti

No a jak myslíte, že to dopadne v Evropě? Úplně stejně.

3 0
možnosti

Mám tomu rozumět tak že banka doposud při výběru zaměstnanců byla rasově výběrová a teď to chce změnit, nebo nebude brát ohled na kvalifikaci?

7 0
možnosti