- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Palmový tuk úplně ve všech kromě jednoho, kde je ale máslo. Z čeho je dělali před padesáti lety? Ať mi nikdo neříká, že to bez nezdravého palmáče nejde, ale je to holt skvělý byznys.
Dřív byly používané ztužené rostlinné tuky, palmový tuk je oproti tomu zdravá lahůdka...
Samý palmový olej, emulgátory a konzervanty. To fakt nechci. Ta chemie je určitě strašně zdravá. Na mléčný tuk je člověk adaptovaný minimálně tisíce let.
Ad palmový tuk viz výše. Jako emulgátor je obvykle použit lecitin (látka obsažená přirozeně v mnoha živočišných i rostliných potravinách, kupuje se i jako potravní doplněk) a jako konzervant kys.sorbová, což je opět přírodní látka obsažená např. v jeřabinách. Ještě faktická poznámka: všechny látky jsou "chemie".
Naprosto nepřehledné hodnocení margarínů a navíc víc než polovinu(6) jich vůbec neznám