Diskuze

Těžaři zničili posvátné místo. Jejich šéf rezignoval, ale odměna ho nemine

Neuběhl ani rok od chvíle, kdy těžařská společnost Rio Tinto nenávratně zničila posvátné jeskyně domorodých Australanů. Generální ředitel podniku na nátlak investorů odstoupil, avšak z výroční zprávy zveřejněné před několika dny vyplývá, že „s prázdnou“ neodešel. Právě naopak, jeho celková odměna za rok 2020 byla meziročně o pětinu vyšší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No a výše pokuty za to?

Tisíc dolarů, nebo možná 3 tisíce dolarů?

Proč není automaticky propadnutí akcií státu kde poškození udělali. Pak by si to každý rozmyslel.

Akcionáři udělali ty ty ty řediteli a pak mu schválili vyšší odměny protože se zahojili a je jim u zadele nějaká památka.

Tresty musí udstrašovat, musí bolet jinak jsou výsměchem.

Proč on automaticky nejde sedět na 50 let? Proč oni nezaplatí skoro nic?

1 0
možnosti
PK

Tož holt si musíme vybrat. Buď se budem klanět šutrům pod zemí, nebo budem těžit nerostný suroviny. Za mě, beru nerost.

3 3
možnosti
PL

Nerost se vytěží a tím i zisky z něj, kdežto turistika na zajímavé místa může generovat peníze donekonečna.

2 1
možnosti
VG

Australští křupani ala Islámský stát .

3 0
možnosti

To je zásadní problém s korporáty. Generují osobní zisk/prospěch bez osobní zodpovědnosti. To vytváří naprosto perverzní strukturu incentiv.

Dokud následky přesně takovýhle prasáren nebudou kritické pro toho konkrétního člověka co za tím stojí, tak se to bude dít pořád dokola...

10 2
možnosti
JD

hm .. ta oblast neměla žádný zvláštní statut ?? 8-o jako začít si stěžovat, když už je po jeskyních moc platný není ... chybí informace čí byly ty pozemky ?? pokud firemní a bez omezení, tak ať si nikdo nestěžuje...

0 0
možnosti
AP

Na zahraničních webech se píše, že ta jeskyně patří Aborigincům, těžaři ji musí "obnovit" a bude se kvůli tomuto incidentu vytvářet nová legislativa, která takové vzácná archeologická naleziště víc ochrání.

1 0
možnosti
MP

Vlastní doly na železnou rudu nemáme, doly na koksovatelné uhlí zavíráme. Je strašně jednoduché a primitivní útočit na globálního těžebního giganta. Měli ty ředitele nechat na svých postech a neuhýbat kvůli pár hysterickým aktivistům, co jejich kultura zajíma jen když vystřízliví z delirium tremenens a shání peníze na další alkohol a drogy. Něco je špatně a bílý muž to není. Co je to?

1 12
možnosti
AP

Co to melete? 46 tisíc let staré archeologické naleziště je ztráta nejen pro Aborigince, ale minimálně pro všechny Australany. To je něco jako naše jeskyně Šipka. To by bylo řevu, kdyby to nějaký těžař dnes úmyslně zničil.

Mně je naopak z takového vypočítavého ničení tak vzácné památky akorát šoufl. Ti mafiáni by si zasloužili vězení a ne milionové odměny.

9 0
možnosti