Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Odmítli nižší mzdu, tak mají smůlu. Ryanair uzavřel základny v Německu

  • 111
Ryanair se chystá koncem léta zavřít letecké základny v Německu. Tamní piloti totiž odmítají navržené krácení mezd až na čtyři roky, za které jim má firma garantovat zaměstnání jen do března 2021. Své kroky firma zdůvodňuje dopady šíření koronaviru na leteckou přepravu.

V Irsku management společnosti odbory obešel a nechal si nové podmínky potvrdit od pilotů individuálně. Největší evropské nízkonákladové aerolinky uvedly, že krácení mezd v důsledku nemoci covid-19 přijalo 70 procent všech jejích evropských pilotů.

Najděte si novou práci v dopravě a logistice na portálu jobDNES.cz

Podle sdělení Ryanairu přestane frankfurtská základna fungovat od 1. listopadu a tamní piloti obdrží upozornění tento týden.

Nižší platy, nebo zrušení 3 500 míst. Šetření Ryanairu odnesou piloti

Detaily o uzavírání základen v Tegelu a na düsseldorfském letišti, které by podle firmy mělo nastat před začátkem zimní sezóny, budou zveřejněny příští týden. Odbory uvádějí, že propouštění se dotkne více než 170 pilotů.

Masivním poklesem zájmu o létání vyvolanému koronavirovou krizí je postiženo mnoho leteckých společností. Úsporné plány a propouštění postupně ohlašuje většina z nich.

,