Nik Storonsky, zakladatel a šéf britského bankovního startupu Revolut

Nik Storonsky, zakladatel a šéf britského bankovního startupu Revolut | foto: iDNES.cz

Revolut spouští v Česku banku. Firma začne klientům nabízet úvěry

  • 128
Finanční platforma Revolut, která klientům nabízí debetní karty nebo okamžité platby, začne tuzemským klientům nabízet také některé bankovní služby. Po Polsku, Litvě a Slovensku začne tzv. Revolut Bank fungovat i v Česku, zákazníci budou mít chráněné vklady a v budoucnu si budou od ní moct vzít úvěr. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

Revolut spouští banku v Česku díky své specializované evropské bankovní licenci. Firma má v tuzemsku přes 300 tisíc zákazníků, které nyní láká k přechodu na Revolut Bank doplňkovými službami. Kromě chráněných vkladů však k novým službám společnost mnoho detailů neposkytla.

„Představení banky v Česku poskytne našim zákazníkům vyšší míru bezpečnosti a důvěry a umožní nám v blízké budoucnosti uvést na trh mnoho dalších nových produktů a služeb,” sdělil šéf Revolutu Nik Storonsky.

Revolut Bank funguje také v Litvě nebo Polsku, kde klientům nabízí úvěrové produkty, jako jsou spotřebitelské půjčky nebo kreditní karty. „Očekáváme, že v budoucnu spustíme tyto bankovní služby v České republice, avšak nemáme pro to stanoven konkrétní časový rámec,“ řekl serveru CzechCrunch zástupce ředitele banky Andrius Biceika.

S přechodem na Revolut Bank měli někteří čeští uživatelé aplikace problémy.

Firma tvrdí, že čeští uživatelé Revolutu mohou na Revolut Bank přestoupit během pár minut pomocí několika kliknutí. Některým však aplikace u těchto pokusů ukazovala chybovou hlášku.

Minulý měsíc získal Revolut investici ve výši 800 milionů dolarů (17,4 miliardy Kč) a hodnota firmy dosáhla 33 miliard dolarů. Britská společnost  zrychlila svou globální expanzi a pronikla i na trhy, jako jsou Spojené státy, Austrálie a Japonsko. Na český trh vstoupila v květnu 2018. Po celém světě má nyní přes 16 milionů zákazníků.