Na Nový rok ozáří Prahu již tradiční ohňostroj.

Na Nový rok ozáří Prahu již tradiční ohňostroj. | foto: Michal Kamaryt, ČTK

Netradiční Silvestr? Na lodi i v opeře

Nemáte ještě program na silvestrovský večer a chcete jej strávit v Praze? K oslavám lákají kluby i opera. Zajímavou možností je i noční plavba po Vltavě s půlnočním přípitkem pod Karlovým mostem.

Silvestrovskou půlnoc lze prožít přímo pod oblouky Karlova mostu. Volná místa totiž stále zůstávají na některých pražských parnících.

"Plavba začíná v osm hodin večer a trvá přibližně pět hodin. O půlnoci se kotví u Karlova mostu, odkud je nejatraktivnější výhled na silvestrovské ohňostroje," uvedl ředitel Pražské paroplavební společnosti Dušan Sahula s tím, že oslavy na Vltavě přijdou zhruba na tři tisíce korun.

Bouřlivé oslavy v opeře
Poslední noc v roce je možné strávit rovněž v divadle či na koncertě. Většina silvestrovských představení je však vyprodána dlouho dopředu. Výjimkou je například Státní opera, kde přichystali Straussovu operetu Netopýr.

Nejde však pouze o klasické představení. V ceně vstupenky je také neomezená konzumace jídla a pití. Celá akce trvá od 19 hodin do 3 hodin do rána a půlnoc se slaví přímo jako jedna ze scén slavné operety. A na kolik taková luxusní noc v opeře přijde? Ceny se pohybují od 4500 do 7400 korun.

Volné vstupenky na silvestrovskou party jsou také ještě do Paláce Akropolis. I letos na návštěvníky čeká kulturní mix hudby z celého světa od bhangy a asian undergroundu, reggae, funku až po hudbu Latinské Ameriky. "Ještě stále máme volno. V předprodeji jsou lístky za 250 korun, na místě pak o padesát korun dražší," upozornil ředitel klubu Jaroslav Raušer.

Neomezený vstup na večer plný hudby je také v Rock Café. "Lidi mohou přicházet a odcházet po celou noc. Program je stejný jako loni, osvědčilo se nám to," lákala produkční Tereza Fišerová. Pánové zde zaplatí dvě stě korun, dámy mají vstupné zdarma. Hrát se bude ve stylu funky, ska, reggae, latino, rock, pop, dance, ale i punkrock.