Diskuze

Před 60 lety komunisté ožebračili lid. Podívejte se, jak to provedli

Československá ekonomika měla na začátku padesátých let minulého století velké problémy. Táhla za sebou velký státní dluh, problematický přídělový systém, paralelní černý trh a kvůli omezené nabídce zboží jí hrozil velký růst cen. Šlo buď otevřeně zkrachovat, nebo nechat zchudnout lidi skrytě a nazvat to reformou. Komunisté si zvolili druhou možnost. Podívejte se, jak to dopadlo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

To samé nyní dělají "demokrati" v čele s Kalouskem.

0 0
možnosti
Foto

Oni to udělali aspoň přímo. Za to po 89. se to udělalo skrytě.

2 3
možnosti
JS

O kolik jste přišel? Mohl byste to, prosím, vyčíslit? Vy se fakt máte hůře než před rokem 1989?

2 1
možnosti
PV

nebylo to příjemné, byla ale jiná možnost? Domnívám se že ne, krach státu by úspory znehodnotil stejně a hyperinflace také. Memové reformy po válce proběhly téměř ve všech okolnich státech a v některých i 2x, nejsme zase az takova vyjimka

1 3
možnosti
DR

Kdo uměl prd a vlastnil prd, tak logicky při měnové reformě mohl o prd přijít a nemohla mu vadit. A osoby takové hodnoty dneska vzpomínaj jak mávaly karafiátama a zlej Kalousek jim teď ukrad 83 korun měsíčně. Selektivní paměť, přemluv bábu...

6 1
možnosti
PN

P70e44t35r 81N29o27v51á29k

3. 6. 2013 9:16

Tyto informace se musí do lidí bušit horem dolem, aby jim konečně došlo, že uchovávat hodnotu v papírcích nebo v datech někde v bance je šílenost.

2 1
možnosti
PV

nemate pravdu, Kalousek rikal ze II pilir se jednoznacne vyplati :)

1 0
možnosti
MD

Dnes, se to řeší plíživou inflací, ale bohužel to nestačí, když bude nejhůřjako např. Kypr tak Klaous zruší státni dlohopisy a zdaní úspory, na Kypru to málom prošlo i na vkladech do 100000€. Vše je jen o politice. Dnes řádí opět povodně, povodňová stovka prodrbaná, tak se bude vyhlašovat nová, penzijni fondy chtějí změnit zákony aby lidé byli automaticky v 2. pilíři. Nechválím minulý režim, ale je velký rozdíl mezi tím co bylo a co je dnes?

1 2
možnosti
VH

Rozdíl je v tom, že o svou nespokojenost můžete beztresne svobodně vyjadřovat

1 0
možnosti
JH

Měnové reformy nebo změny ve finančnictví proběhly po druhé světové válce snad v každém státě, včetně zemí západní Evropy, v důsledku vnitřních dluhů států a černého trhu , takže jako vždy "objektivní a smysluplný" článek na iDnes... Tzv. kupónová privatizace má ve svých důsledcích pro většinu lidí výrazně větší charakter krádeže.

4 10
možnosti
MH

A stále se najdou omezenci, kteří to obhajují ... to mi rozum nebere ...

7 3
možnosti
JH

A v roce 1991 to bylo co?Ale to bylo dědictví komunismu.A na Kypru?Je sice pravda,že se to česka nedotýká,ale jen dočasně.Takže bych to nedemonizoval

3 5
možnosti
DP

D68a40d92a83k 42P14e89t28r

3. 6. 2013 5:50

Pěkné fotky, viděl jsem  jiné po 40 letech. Davy klientů před uzavřenými dveřmi banky s nemožností se dostat na své peníze. Plné náměstí kampeličkářů s nápisy, kde jsou naše peníze? Jak to provedli, že byli tvůrci podvodů beztrestní?

10 2
možnosti