- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je naprosto super, konečně tady těm buranům dokáže říct, co je to za patlaly. Ze všeho nejvíce mi odvázala ta první hospoda á la Tahiti, línej šéf, typickej "podnikatel", který si myslí, že když má prachy, všechno půjde samo. Brrr, to byl hroznej blbec. Už se těším na další pokračování. Většinou se mi už chce spát, ale tenhle pořad jako jedinej si nenechám nikdyujít. Jen tak dál. Pane Pohlreich, jste naprosto skvělý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prosím ,ví někdo kde se dá sehnat jeho kuchařka ? Moc by mne zajímalo, čim dochucuje jídla ...jinak nápady má skvělé a za ty se jak známo platí.
Jinak , věřím že stačí pár lidí v Cafe imperial i v Divinisu, a je vyděláno na celý den, navíc Praha je Praha a obě restaurace jsou dobrém místě Na menším městě zavést tyhle ceny , můžete zavřít , jeden zbloudilý člověk Vás neuživí
Pokud si tedy nechci hrát na Pohlreichův rádobyluxus. Pokud mi totiž někdo začně tlačit do hlavy cizí názvy pro běžná jídla a detailní popis ingrediencí ve zdrobnělinách, mám se na pozoru. Někde je to totiž "svíčková se česti houskovejma" a jinde zase "svíčková omáčka ala Pohlreich z pravé svíčkové se šesti karlovarskými houskovými knedlíky, vařenými v pramenité vodě, s citronem pravou domácí šlehačkou a brusinkami z naší zahrádky". Než dočtu takový lístek, tak mě z té restaurace vyhodí a přitom je to to samé, co v předchozím případě.
Nevím kterou restauraci navštěvuješ, ale já kdybych někde nalezla "svíčkovou se česti houskovejma" tak jim jdu negramotům omlátit meníčko o hlavu.
Proti zaměření pořadu nic nemám, i když není originální, chybělo tu.
Horší je to s vystupováním Zdeňka Pohlreicha v tomto pořadu. Většinou mě připadá takové křečovité, nepřirozené - asi vynucené scénářem a produkcí.
V dřívějších pořadech, kde vystupoval např. s Ivanem Vodochodským je to úplně jiný člověk a chová se daleko přirozeněji. Žádné vulgarismy (na rozdíl od Ivana, který se musí hodně hlídat) a nedělá mu problém přiznat ani vlastní přehmat během předvádění vaření.
Tento pořad potřebovala česká gastronomie jako sůl. Škoda jen, že je tu zase Nova, která všechno totálně pohnojí s jakýmsi kuchtíkem, který má vaření jen jako koníčka. O Babicovi se nemá smysl vyjadřovat, asi stejně jako o celé Nově, rány do zad pro českou kulturu podpořené ránami pro českou gastronomii ze strany člověka, co neumí vařit. Už se těším na rozhovor s panem Pohlreichem a jeho názor na mistra Babicu. Jinak vážení, co tu neustále omýláte, že Pohlreich prezentuje jen malé porce z drahých surovin za předražené ceny. Pořad sledujete velmi špatně, zatím pokaždé nabízel pro restaurace z menších měst české menu, kde jste mohli nalézt například obrovské porce kachny s knedlíkem a zelím či krásná žebírka například s bramborovou kaší. Naopak luxusnější a exotičtější jídla nabídl ve druhém díle pro pražskou restauraci People, protože je jasné, že zdejší klientela si sem ráda zajde. V Benátkách nad Jizerou asi těžko. Pohlreich je odborník a ten kdo preferuje Babicu je totální barbar.
Myslím, že hlavní problém je definice co je to DOBRÉ jídlo. Každý je jinak náročný, jinak zkušený. Obecně v ČR je gastronomická úroveň katastrofální, takže pojem dobré jídlo je velmi zavádějící. O tom svědčí i některé příspěvky, jako "steak 150g za 30 Kč nákladů". To nebude steak, to bude hrůzná napodobenina.
jo, v té definici to bude.. pro někoho to znamená, že dobré je takové, které chutná a zároveň přiměřeně zasytí.. pro někoho to musí zároveń být z nějakých exkluzivních surovin.. někdo by k tomu možná ještě přidal, že musí být tak zvaně zdravé..
A mně třeba často nechutná, co někdo považuje za exkluzivní delikatesu a naopak mi chutnají některé věci, které by někdo, kdo chodí zásadně na jídla za 300 a víc, odmítal požít.. prostě si myslím, že pro každého je "dobré jídlo" něco jiného..
Podle mne, to co vaří jen vypadá dobře, ale já bych se nenajedl, že odsuzuje zeleninové oblohy, to dělá jen hlupák, já bych jídlo, kde je bramor na kraji talíře a kousíček masa uprostřed a kapka nějaké šťávy tak to bych mu vhodil na hlavu, klidně si připlatím, ale to jídlo musí být plný talíř a ne jen brambory, ale hlavně maso a zeleninová obloha jistě možná ty jeho gurmáni z ciziny ale milionáři těm vyhovuje kousíček ničeho.. Osobně si myslím, že se snaží prosadit svůj názor a být tam v kuchyni jako kuchař já a mě říct, že mu to nechutná... no navštívil bych tu jeho restauraci a dal bych si něco a nechal si zavolat šéfa a s úsměvem mu řeknu, že vaří blaf který mi nechutná.. jak by se asi tvářil, jen pro srandu zajít tam a natočit jak jeho tlustej kxicht dosáhne natažené prvky ...
si muzes vzdycky objednat misku zeleninovyho salatu, ale taky nevim proc mi cpou na talir neco co nechci, stare zeli, horkej list cehosi nazelenaleho a nechutny rajce.... Pritom na menu o tom ani slovo, ale platit to musim...
v TV si založil kariéru na píííííííííííííči. Vědtšinou má pravdu. Žádné hrnce s ohřívaným krmením.
podivej se na jeho zivotopis ty trotle a pak ho porovnej s tim tvym prazdnym a potom neco rikej...