Policisté u kůlny

Policisté u kůlny - Policisté stojí u kůlny, ve které bylo nalezeno čtvrté zabité novorozeně. (3. června 2005) | foto: Elmar Gubisch, Reuters

Z vražd dětí z mrazáku je podezřelá matka

  • 86
Rakouská policie vyšetřuje smrt čtyř novorozenců. Tělíčka dvou z nich byla ukrytá v mrazáku v domě ve Štýrském Hradci. Další bylo ve kbelíku ve sklepě. Čtvrtou mrtvolku našli vyšetřovatelé v kůlně u domu. Podezřelá z vražd je dvaatřicetiletá žena. Přiznala, že děti porodila.

První mrtvolku objevil v pondělí v mrazáku podnájemník jednoho z obyvatel domu. Z mrazáku, který sloužil více nájemníkům, chtěl přinést dětem zmrzlinu. Přitom narazil na dětské tělíčko v igelitovém pytli.

Další mrtvolku našli policisté poté, co rozmrazili obsah mrazícího boxu. Třetího zabitého kojence našel policejní pes, dítě bylo zalité betonovou směsí v kbelíku.

Poslední mrtvolku našli policisté v pátek. Dítě bylo v igelitovém pytli pod hromadou nepořádku v kůlně u domu.

Policie už ve čtvrtek zatkla dvaatřicetiletou ženu a jejího o šest let staršího přítele, kteří bydleli v domě. Oba jsou podezřelí z několikanásobné vraždy.

Policie odpoledne dementovala původní informace o tom, že se žena k vraždám přiznala. Podezřelá doznává jen to, že děti přivedla na svět. Šéf vyšetřovatelů uvedl, že zadržená s policisty nespolupracuje.

Muž tvrdí, že o těhotenství své družky nevěděl a s činy nemá nic společného. 

Podle rakouských médií byly děti mrtvé dva až tři roky. Žena je stíhaná za vraždy tří kojenců. Podle policistů je ale odpovědná i za smrt dnes nalezeného dítěte. Její přítel je stíhán jako spolupachatel. Testy DNA by měly prokázat, jestli byl otcem zavražděných dětí.

Jak přesně děti zemřely by měly ukázat výsledky pitev.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video