Reportéři před domem v německém Wendenu, kde se našel mrazák s mrtvolkami tří novorozenců (5. května 2008)

Reportéři před domem v německém Wendenu, kde se našel mrazák s mrtvolkami tří novorozenců (5. května 2008) | foto: Reuters

Všechna tři zmrazená novorozeňata žila, na dvou jsou stopy násilí

  • 1
Všechny tři holčičky, jejichž těla byla v neděli nalezena v mrazničce v německém Wendenu, se narodily živé. Definitivně to potvrdila pitva zbývajících dvou novorozeňat. Podle deníku Spiegel zemřela obě násilnou smrtí.

Zesílilo tak podezření, že děti zabila vlastní matka. Konkrétní příčinu úmrtí však policie sdělit odmítla.

Už v úterý soudní lékaři konstatovali v případě jedné z holčiček, že byla zcela životaschopná. U ní však žádné stopy násilí nenašli. - čtěte Zmrazené novorozeně se narodilo živé a zdravé, potvrdila pitva

Druhá dvě zmrazená děvčátka byla ještě spojená s pupeční šňůrou, uvedli dnes vyšetřovatelé. Mluvčí státního zastupitelství v Siegenu Johannes Daheim uvedl, že podrobné vyšetřování příčin úmrtí miminek bude trvat ještě nejméně týden.

Podezřelá, které je nyní 44 let, byla v 80. letech podle všeho šestkrát těhotná, ale tři těhotenství se poměrně korpulentní ženě nejspíš podařilo utajit. - čtěte Tělíčka tří novorozeňat se léta mrazila ve sklepení německého domu

Deník Bild dnes spekuluje, že o životě a smrti dětí mohla rozhodovat náhoda: pokud si někdo v okolí těhotenského bříška ženy všiml, následně narozené dítě mohlo žít. Sedmačtyřicetiletý manžel podezřelé a její děti však tvrdí, že si jejích dalších těhotenství nevšimli.

Čtyřiačtyřicetiletá matka, která již učinila částečné doznání, že děti do mrazicího boxu "odložila", je nyní ve vězeňské nemocnici. V současnosti není podle lékařů schopna výpovědi. "Ta žena je v šoku a sotva se s ní dá mluvit," řekl dnes Daheim.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video