Diskuze

EU se do osmi let rozpadne, s novou českou vládou utužíme V4, věští Orbán

Pro maďarskou vládnoucí stranu Fidesz začala 10. září politická sezona setkáním v obci Kötcse. Premiér a předseda strany Viktor Orbán se při této příležitosti chopil slova a rozhovořil se mimo jiné o Ukrajině, spolupráci zemí Visegrádské skupiny či budoucnosti Maďarska v Evropské unii. Ta se dle jeho slov do roku 2030 rozpadne a nahradí ji právě visegrádská čtyřka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Orban si leda koleduje o vykopnuti z EU.

1 1
možnosti

Zdá se tak být zřejmé, co Evropu na podzim čeká - vyhrůžky a vydírání, že nemá-li Maďarsko vetovat protiruské sankce, musí dostat pořádný měšec jako vyjádření vděčnosti. Kdyby se takhle choval v EU každý, tak je to pravdu konec EU. Ale Orbán tím nechtít bojuje za většinové hlasování a v budoucnu zesílí tlaky na to, aby se v EU méně věcí muselo rozhodovat jednomyslně. Být ve spolku s Orbánem je toxické. Pochybuji, že by bylo dobré společně s Maďarskem něco prosazovat v EU. Nejspíš by tak naše šance, na to že to prosadíme, klesly.

0 2
možnosti
MM
OM

Vůbec.... Maďarsko vykopneme jak z EU tak z V4...klidně do V4 vemem třeba Slovinsko, nebo Rakousko, klidně i Ukrajinu... Maďarska v moderní demokratické Evropě netřeba...

4 1
možnosti
LP
FM

Téměř souhlasím. Jen EU nedávám 8 let. Rok, maximálně dva

1 6
možnosti
HP

Tak o kolik se vsadíme?

5 0
možnosti
JW

J67o45s50e47f 77W38e49b46r

20. 9. 2022 12:24

Už aby to bylo,Orbán👍

0 4
možnosti
MO

M76i60c93h67a74l 80O14s81i43f

20. 9. 2022 11:24

Nechtěl by Orbán raději vyhlásit referendum o připojení k RuSSku? Má levný plyn a ropu, elektrárnu od Rosatomu a místo Oplů může vyrábět Lady ;-D Jen je otázkou, jestli Putler má něco jako kohezní fondy, ze kterých Orbánův klan podle EK dost nakradl...

6 3
možnosti
LP

Se ho zeptejte! Jistě umí i anglicky?!

0 1
možnosti
IB

Vůbec si Orbán neuvědomuje, že díky EU má relativně prosperující zemi. Vím, že chce absolutní moc, ale to jen za cenu bídy v zemi. Nebo si snad někdo myslí, že mu ti miliardy budou chodit od putina?

7 3
možnosti
LP

Lidi jako vy si neuvědomují, že slušně se žilo i před vstupem do EU a že velkou část peněz z EU jsme museli investovat do nesmyslů! Prý jsme dostali bilión Korun za těch dvacet let. Teď skrze nesmysly Green Dealu “odfrčí”’za tento rok 200 mld Kč! A to jen za předpokladu, že neklekne průmysl! To by bylo hned pryč! Sami Němci říkají: My neděláme malé chyby! Škoda, že se tím levicoví němečtí politici neřídí! Mohou přejmout kubánské heslo: Socialismus or Muerte!

3 11
možnosti
LP

Přerozdělovna a dotovna (EU)jde proti trhu cestou necestou k socialismu. Dokonce odhalují sochy Marxovi a levicoví extrémisté a Maoisté ovládala nebo ovládají Brusel. Dopadnou jako “tábor míru a socialismu”. Myslí to vždy “dobře” a dopadá to jako obvykle! Z myšlenky o volném prostoru na podnikání, pohyb lidí a kapitálu udělali socialistický pseudostát. Jj, čistý socík a dopadne jako socík!

2 6
možnosti
HP

Aha, tak proto má EU jako jediná na světě otevřený trh a volnou soutěž zakotvenou přímo ve svých ustanovujících zákonech. Směřuje tedy přímo k socialismu přesně v souladu s Cimrmanovou teorií externismu, neboť se dostala do bodu, kde tento není.

1 1
možnosti
MK

Tak jasně, že pro Orbána to v roce 2030. Bude muset najít jinou dojnou krávu, která ho a jeho kamarádíčky bude financovat.

2 0
možnosti
HP

Myslel, že to bude matička Rus, ale teď...

1 0
možnosti
MJ

Jestli se něco brzo rozpadne, tak je to V4.;-D[UA]

3 1
možnosti
MM

ta uz je napul rozpadla. Polaci nechteji byt v jednom spolku s nekym, kdo liba putlerovi kterekoliv casti tela a Slovaci maji madarske arogance a narokovosti plne zuby.

0 0
možnosti