Ilustrační snímek

(ilustrační snímek) - Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

V Portugalsku vykolejil vlak, dva lidé zemřeli

V severovýchodním Portugalsku vykolejil v pátek vlak. Dva lidé zemřeli, dalších 25 se zranilo. O neštěstí informovaly portugalské úřady. Vlak vykolejil poblíž města Mirandela, kde obvykle cestuje hodně turistů.

Jednou z obětí je dítě. "Druhou obětí je Portugalka, která byla uvězněna ve vykolejeném vlaku," upřesnil guvernér města Braganca Jorge Gomes. Ve vlaku cestovalo čtyřicet sedm lidí. Deset lidí je ve vážném stavu.

Podle záchranářů z města Bragança způsobila vykolejení vlaku exploze v prvním vagonu. Také starosta Mirandely José Silvano prohlásil, že strojvůdce slyšel těsně před vykolejením explozi.

Loni v únoru přišli na této trati při vykolejení vlaku o život tři lidé. O její další existenci se již několik měsíců diskutuje, protože na tomto místě má být postavena přehrada. Region je však zanesen na seznam přírodních památek UNESCO a mnoho významných osobností již proti výstavbě podepsalo petici.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video