ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Newyorčan strávil noc v trezoru na šperky. Osvobodil ho až ranní časový zámek

  • 4
V noci na středu uvázl v ocelovém a betonovém trezoru na klenoty v centru New York City neznámý muž. Hasiči sice k případu přijeli, ale museli z bezpečnostních důvodů záchrannou akci přerušit. Měli totiž obavy o jeho bezpečnost při použití hořáků k prořezávání ocelového opláštění. Trezor měl naštěstí časový spínač, který dveře ve středu ráno sám otevřel, uvedli ve zprávě.

Hasičský sbor přijel v úterý večer poté do jedné budovy v centru Manhattanu poté, co na tísňovou linku přijal oznámení. „Šlo o muže, který při pokusu o přístup do bezpečnostní schránky uvázl uvnitř,“ řekl asistent šéfa newyorských hasičů John Sarrocco. Budova na 580 Fifth Avenue je známá jako World Diamond Tower a sídlí v ní několik klenotnických podniků. Informaci přinesl list The Guardian.

Sarrocco blíže nevysvětlil, jak přesně se muž ocitl v pasti. Pracovníci hasičského a policejního sboru s ním po celou dobu komunikovali a mohli ho sledovat na bezpečnostní kameře. Sarrocco dále řekl, že záchranné jednotky hasičského sboru měly nástroje, které by byly schopny prolomit bezmála 80cm plášť trezoru. „Dokonce jsme zahájili proces prolomení stěny u trezoru,“ řekl Sarrocco na tiskové konferenci na místě.

Roční dítě uvízlo v USA na čtyři hodiny v bankovním sejfu

Asi po deseti hodinách snah se ale hasiči dostali k ocelovému opláštění a rozhodli se nepokračovat v akci dál. Obávali se totiž, že by jejich pokusy o záchranu mohly uškodit muži uvězněnému uvnitř. „Problém s opláštěním je, že bychom museli použít hořáky,“ řekl Sarrocco.

Dveře se otevřely podle plánu kolem sedmé hodiny ranní a muž byl vyproštěn bez zranění, uzavřel Sarrocco podle The Guardianu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video