U Jacksona se našly otisky hocha na pornu

  • 178
Policie má proti Michaelu Jacksonovi další důkazy. Během domovních prohlídek se totiž u zpěváka, který je obžalován ze sexuálního zneužívání nezletilých chlapců, našly i pornočasopisy. Policisté na nich objevili kromě jeho stop i otisky prstů chlapce, jenž ho z obtěžování obvinil.

S odvoláním na neupřesněný zdroj o tom informoval list Santa Barbara News-Press.

Ani úřad místního šerifa, ani Jacksonův právní obhájce Thomas Mesereau ale tyto informace zatím nekomentovali - už vzhledem k tomu, že jim to zákon neumožňuje.

Podle agentury AP je zřejmé, že pokud tento důkazní materiál soud přijme, pak toho žalující strana využije proti Jacksonovi s tvrzením, že dané časopisy chlapci ukazoval předtím, než ho obtěžoval. Obhajoba naopak může zpochybnit, že zpěvák vůbec nevěděl, že chlapec těmito časopisy listoval.

Jak deník napsal, chlapec a jeho bratr často navštěvovali ranč Neverland v době Jacksonovy nepřítomnosti. Soudce Rodney Melville má příští měsíc rozhodnout, které důkazy přijme k připravovanému přelíčení, jež má začít 31. ledna 2005.

Jackson, kterému je čtyřicet šest let, při řadě příležitostí deklaroval, že se nedopustil žádného zločinu, jak je předkládá obžaloba - obtěžování dětí, spiknutí, podávání návykové látky či alkoholu jeho domnělým obětem.

Naposledy vyšetřovatelé prohledali Jacksonův kalifornský ranč minulý týden, kdy jim také zpěvák dobrovolně poskytl vzorky své DNA.

Poprvé pátrala policie v jeho ranči 18. listopadu 2003 a krátce na to byl Jackson obžalován. Policisté tehdy zajistili řadu věcí, včetně počítačů, dokumentů, poznámek a části matrace. - více zde

V září vyšetřovatelé vykonali domovní prohlídku také u jednoho ze zpěvákových osobních tajemníků.

Jackson čelí obžalobě čítající deset bodů včetně zneužívání dětí, spiknutí a vydírání. Po složení kauce tří milionů dolarů čeká zpěvák na zahájení procesu na svobodě.

SOUVISLOSTI
Všechny články iDNES o kauze Michaela Jacksona

Michael Jackson

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video