Diskuze

Turecko zahájilo odvetu v syrském Idlíbu, s Ruskem bojovat nechce

Turecko v neděli oznámilo, že spustilo vojenskou ofenzivu proti silám syrského prezidenta Bašára Asada na severozápadě Sýrie. Ankara tím reaguje na útoky, které jí tento týden v syrské provincii Idlíb způsobily silné ztráty. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na tureckého ministra obrany Halusiho Akara.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Putinův majstrštyk bude, až "syrská" rudá armáda v protiofenzivě obsadí celý východ Turecka a připojí ho k Arménii.

0 1
možnosti
MD

Kdo je Turek se vi nekolik set roku. K tomu nanejvyse trapna az uboha role EU a vysledky jsou nabiledni. Tezko, velmi tezko, si pak pomoci od priklonu k Asadovi a Rusku.

2 0
možnosti
VB

Několik set roků se ví že Turek je Turek.

1 1
možnosti
Foto

Kudos za zatčení místního partajního bosse ze Sputnik News, jinak ale nechť si Turecko slízne to, co si samo způsobilo. Nikdo je nenutil ani nevyzýval ke vstupu na území Sýrie. Naopak ostatní členové NATO je od tohoto kroku odrazovali a před ním varovali.

2 0
možnosti
MC

Řekl bych, že je to dost ošidná a nebezpečná situace. Turecko ať se nám to líbí, nebo ne je členem NATO a nevím a nejsem si jistý jak by to dopadlo kdyby došlo k přímému střetu ruských a tureckých vojáků a kdyby snad dokonce došlo k narušení hranic Turecka ruskou armádou.

0 0
možnosti
MZ

Turky stačí vypráskat k za jejich hranice. Američanům a nakonec i Rusům se Turci bohužel hodí k vnášení nepokojů do Evropy, takže se to potáhne. Bezzubá a ubohá EU mající starost s buzerací vlastních občanů a zelenou politikou, která namísto stavění plotů ztrácela čas s vyhazováním výpalného se neodváží ani k zavedení snakcí.:-/

3 1
možnosti
JK

Turci jsou odporny bytosti, tu se lisaji k EU, tu k Rusku nebo US. Vsichni by se meli proti nim spojit. Vzdy delali jenom zlo.

6 0
možnosti
JB

Je viac než pravdepodobné, že Turek znova dostane po prstoch. Erdogan vie, že si moc nepomôže a tak sa rozhodol pre nátlak na EÚ tým, že otvoril hranice. Správy o tom, že z Idlíbu uteká takmer milión ľudí je len jeho súčasťou. Podstatná časť utečencov uteká za Sýrske línie, o čom naše média mlčia. EÚ, ale aj USA, nemajú žiadne páky na to, aby tlačili na Rusko, aby prestalo s vojenskou pomocou, o ktorú ho Sýria požiadala. Môžu iba vyjadriť spoluúčasť. USA sú na východe Sýrie bez mandátu. Ale Turecko, po dohode s Ruskom a Assadom s úlohou rozdeliť teroristov na skupiny, ktoré chcú rokovať s Assadom a ktoré nie a zároveň ich mali podľa dohody z Astany zbaviť ťažkej bojovej techniky. Túto úlohu však nesplnili, so zrejmim úmyslom, udržať kontrolu nad týmto územim a na tomto základe, anektovať túto časť sýrskeho územia a to aj napriek vyhlásenia, že Turecko nemá záujem na zmene spoločnej hranice.

Z východu na pomoc Sýrskej armáde sa vydali aj skupiny kurdských bojovníkov, ktorí si uvedomili že je lepšie byť priateľom Assáda ako USA. Sen o ich vlastnom štáte, im v podstate zahatila po I. Svetovej vojne Británia, ktorá ich územie rozdelila medzi Irán, Irak, Sýriu a Turecko.

4 0
možnosti
JD

Ten článek je opravdu sbírka fake news:

a/ zaměňování agresora a obránce

b/ omílání ztráty 33 tureckých vojáků bez uvedení, že v odvetné palbě bezprostředně po jejich smrti zabili minimálně desetinásobek syrských vojáků

c/ označování agentury Sputnik news jako desinformační, i když jde o stejný typ zpravodajství, jako je třeba Hlas Ameriky - u něho jsem nařčení z dezinformací nečetl ještě ani jednou

d/ podprahové naznačování, jako by za stávající uprchlickou krizi mohl Asad a nynější uprchlíci do EU se valili přímo z Idlíbu, i když je Turecko na jihu do země nepouští

Ještě že máme tolik bdělých agentur pro potírání fake news - jistě alespoň jedna zareaguje a dá Idnes na seznam k Parlamentním listům ;-D

12 0
možnosti
Foto

Vůbec neřešte, kdo je a není v právu. Díky turecké armádě, která vstoupila na cizí půdu jsou na dotyku NATO a Rusko. Trump by se do toho měl vložit osobně. I Evropa, kdyby měla své Trumpy by rozeznala, jak vážná situace je. Erdogan musí vědět, že mu Rusové vyjdou vstříc, pokud dodrží dohody, což se mu zatím nikdy “nepovedlo”.

5 1
možnosti
Foto

Erdogan by už potřeboval dostat přes papulu i kdyby to mělo být od Ruska.

5 2
možnosti
OU
VV

Tady se snad schází veškerá ruská diaspora co umí aspoň trochu Česky.

Že se lidi nestydíte.

Je to tady zanesené ruskou propagandou jako ucpaný záchod.

4 21
možnosti
JB

Nebylo by od věci si ty příspěvky i přečíst, než začnete kydat hnůj na všechny, vy ušlechtilý člověče, že se nestydíte!!!

9 0
možnosti