Diskuze

Prokuratura žádá pro Manninga za vyzrazení depeší 60 let vězení

Americká vojenská prokuratura požaduje trest nejméně 60 let vězení pro Bradleyho Manninga, který vyzradil serveru WikiLeaks kolem 700 000 tajných dokumentů. Dnes pětadvacetiletý voják se tak už nemusí v případě odsouzení podívat nikdy na svobodu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak prozradil, co jedni státní úředníci psali druhým, veskrze tam nakonec nebylo ani nic příliš zajímavého nebo pikantního. My jsme se z reportů velvyslance USA do Bíleho domu dozvěděli jenom, že Kalousek si při pandurách přišel natolik peněz, že si do smrti může dovolit být nejčistším politikem parlamentu a to už jsme stejně tušili. Chápu, že se každá státní moc bude bránit proti podobnému jednání a tak budou tlačit na odstrašující trest. Do jaké míry je to odstrašující můžeme polemizovat na novém případu, kdy zas druhý klučina prozradil, že tajné služby lhaly kongresu, tedy zástupcům Američanů, kterému tvrdili, že k žádnému rozsáhlému šmírování občanů USA nedochází. Neměl bych morálku je soudit, ale chápu, že to tak establisment dělá, aby se mu ten vybudovaný systém nerozpadl. Každopádně nechápu některé zdější diskutéry, kteří považují dělaní tajných čuňačinek v rámci nějakého vyššího "dobra" (třeba ochrany státu apod.) za naprosto adekvátní narozdíl od zveřejnění těchto čuňačinek, kde už v první řadě se neodbytně hlásí soudci s vlastnoručně vyrobenou oprátkou pro toho zrádce lidu ...

4 1
možnosti

Jasně, že všechny tajné služby dělají totéž. Mě jen vadí, že zatímco STB a KGB jsou "zločinné organizace", tak pokud totéž dělá CIA, tak jde o "obranu demokracie".

3 2
možnosti

samozrejme... vy jste nikdy neslysel, ze kdyz dva delaji totez tak to neni totez? Nebo vam pripada STB a KGB jako legitimni ochranci lidskych svobod?

2 0
možnosti

Ne, mě jako legitimní ochránce svobod nepřijde ani ta CIA.

1 1
možnosti

to je ale vas problem... s tim vam fakt nepomuzu

1 1
možnosti

P57a51v52e17l 78B62e55r95e80r

20. 8. 2013 12:55

optej se pana Grebeníčka staršího.

0 0
možnosti