Diskuze

Asad se blitzkriegem snaží rozpůlit baštu an-Nusry, Turci zuří

Syrská armáda na konci roku zahájila ofenzivu na jihu provincie Idlíb, bašty protiasadovských povstalců a islamistů napojených na teroristickou síť al-Káida. Jednotky prezidenta Bašára Asada rychle postupují, čímž vzbudily značnou nevoli Turecka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je neskutečné co se tam děje. Kdo všechno do té země strká nos, kolik je tam frakcí a náboženských směrů. Nechápu jak mohl Asad zajišťovat v této zemi mnohaletý mír, aniž by používal hromadné násilí. V podstatě to bylo umění udržet tuto zemi v míru. Obávám se že už tam nikdy mír nebude . Bude to pouze dobré území na prodej zbraní a žoldáků. Kdo to vše stále financuje ? Asi Ropáci . Kdo jiný .

1 0
možnosti
OH

Dneska zase nějaký Turek vykřikoval, že hrozí další vlna utečenců.

V tomto okamžiku by ale měla EU zbystřit a začít se obávat, protože pokud něco takového nastane, tak se bude jednat pouze o kované islamisty a džihádisty s rodinami, to jest ten největší syrský odpad. Snad si je sem nenatáhneme, i když s těma papalášema je možné vše...

2 0
možnosti
JF

J17a85n 27F79o78j55t46í65k

12. 1. 2018 6:09

Do žní je po "umírněncích" a můžou k Turkovi!!

1 0
možnosti
Foto

Assád je poslední vládnoucí arabský politik strany ḥizb al-baʿṯ al-ʿarabī al-ištirākī, čili BAATH.

Politika této strany je zajímavou směsí arabského nacionalismu, socialismu a sekularismu. Takže islám v té partaji nebyl nijak podporován, tím si vysloužili příslušníci BAATH nenávist Muslimského bratrstva. USA opět využily ty arabské klerikály, aby rozvrátily systémy nábožensky špatných zemí, jako Egypta, Libanonu, Libye, Iráku a teď ztroskotávají na tom posledním arabském moderním vládci, v Syrii.

Neprozradím asi žádné tajemství- mezi klerikály nemá žádná, ani ta arabská demokracie šanci. Proti náboženským fanatikům pomůže jenom vláda tvrdé ruky, karabáč a ťurma.

9 0
možnosti
Foto

Turkům se nedivím, Al Nusra je jejich bota ve dveřích, plánují obsadit ropná pole. Když teď ti turečtí spojenci odpochodují k plným hrncům do Německa, musí tam vtrhnout Turci sami. Bez opolčenců tam Turci nemají žádnou záminku, jako to bylo třeba na Kypru.

Ropa fuč a nenáviděný Assád se jim bude stále předvádět jako následovník Kemála Atatürka, to rozžhaví turecké klerikály do běla.

5 0
možnosti
DR

Článek je opravdu nepřesný. Ten postup není zdaleka tak jednoduchý jak je zde popsáno, povstalecké protiútoky jsou v podstatě na denním pořádku. Další věc je ta že syrské jednotky nestojí 14 km od letiště Abu Duhur ale naopak již se probily na jeho okraj.

Pokud se jim ovšem po jeho dobytí v další etapě podaří probít až na jejich linii jižně od Aleppa u Dalamahu, tak obklíčí obrovský kotel mezi Safirahem,Khanasirem a As Saanem v kterém uvíznou jak povstalecké síly, tak An-Nusra a tak i IS který operuje v Idlíbu nejjižněji.

4 0
možnosti
OH

Prosím, které povstalecke nedzihadisticke oddily tam uviznou?diky.

0 0
možnosti
EZ

Celý článek je snůškou zmatených informací.. Nepostřehla jsem, proč Turkům vadí, že Assad chce osvobodit kus vlastního území před rozhádanou opozicí napojenou na teroristy

2 0
možnosti
JV

Chce osvobodit území od syřanů. Zvláštní,že? Mimo to, uzavřel nějaké dohody. To,že někteří jsou islamisté je další věc. Co kdyby chtěl Babiš osvobodit kraje ovládané opozicí?

0 5
možnosti
PN

Radsi Asada nez vsechny Turky dohromady.

4 0
možnosti
JV
BV

Aktuální situace:

Syrská armáda je už na té letecké základně. Při hlavníím útoku severním směrem již postoupila o cca 50 km a má ještě cca 25 km k úplnému uzavření obklíčení obsáhlé oblasti ovládané Al kajdou. Pokud budou postupovat stejným tempem, tak by k tomu mohlo dojít během 3 dnů. Tím by se podařilo odblokovat přímé železniční spojení měst Hama a Alleppo. Kromě hlavního útoku vede ještě 3 další pomocné útoky směřující k té letecké základně kde má menší územní zisky. Pokud se obklíčení zdaří a následně bude vyčistěno od teroristů, tak Syrie získá zpět cca 1/3 území Idlibu, které ovládala Al Kajda podporovaná Tureckem. Není divu, že Turci zuří, když Asad získává zpět území na které si dělali zálusk.

Bojovníci Al Kaidy se snaží uniknout z obklíčení do území k turecké hranici.Tím uvolňují prostor k rozšíření malé enklávy IS severním směrem.

7 0
možnosti
VV

OSN dnes odsoudila Asadovo - osvobozování - kdy záměrně útočí na nemocnice a bez jakékoliv diskriminace bombarduje město plné civilistů.

Za podpory Ruska se tam dějí válečné zločiny a je to Asad, kdo je za ně odpovědný.

0 9
možnosti
Foto

K20a42r54e33l 15S39e24i45d89l

10. 1. 2018 23:34

Chyběl jste tu.:-)

5 0
možnosti