Diskuze

Severovýchod Kanady zasáhla sněhová bouře, pomoci mají dvě stovky vojáků

Do provincie Nový Foundland na severovýchodě Kanady v neděli vláda vyslala dvě stovky vojáků, kteří mají pomoci místním obyvatelům zvládnout prudký nápor zimní bouře. V některých oblastech napadlo až sedmdesát centimetrů sněhu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Kanadě nemají silničáře nebo proč musí zasahovat armáda kvůli půl metru sněhu?

0 0
možnosti

J37a64n 36K93o67h69l

20. 1. 2020 9:53

Nový Foundland je taky dobrý kočkopes. Asi jako Stará Prague.

0 1
možnosti

I tady jsem několikrát zažil, že do rána napadlo kolem půl metru sněhu. Silnice, která byla protažená, byla s pomocí větru srovnaná s okolním terénem. Během dne bylo vše znovu průjezdné a k tomu parádní podmínky na lyže. Bral bych to hned. V Kanadě bych něco takového opravdu nečekal :-) Jinak nádherné fotky tamního způsobu vedení čehokoliv. Jak někde podstatně jižněji .... Silovina, kabelová televize, optika - všechno na sloupech i s aktivními prvky. Jak v padesátých letech tady (samozřejmě jen silovina).

1 0
možnosti

Severovýchod Kanady by neměl ležet jižněji než jihovýchodní Vancouver , takže bych napsal spíš východ Kanady. St. Johns leží na úrovni Seattlu, tak není dokonce problém to nazvat jihovýchodní Kanadou. Z pohledu středoevropana leží ještě jižněji než Vídeň.

Jen jsem to chtěl upřesnit, protože jsme se učili, že severní Kanada není na srážky moc bohatá, ale ta jihovýchodní a východní docela ano. Vlastně to není takové překvapení. Kdyby se to stalo na SV, asi by to bylo pro Eskymáky dost šokující.

4 0
možnosti

*jihozápadní Vancouver*

0 0
možnosti

Fakt? Já jen, že jsem měl na chatě loni 1,30m a na běžkách jsme jezdili i kolem letiště na Točné u Prahy. ;-)

2 0
možnosti

A77l23e98n98a 10P48i86p50e51r

19. 1. 2020 23:58

Je me jich lito, ani se neumim predstavit, kam ten snih hazeji. My jsme dostali asi 25 cm, snezilo bez prestani od patku o pulnoci do dnes (nedele) do rana to 10 hodin (myslim ale, ze to byl jiny system, nedivala jsem se na pocasi).

A samozrejme se me snehomet podelal - soused (byvaly mechanik, ktery spravi absolutne vsechno, se s tim potykal 2 hodiny a nakonec muzel uznat porazku).

2 5
možnosti
Foto

Změť drátů na treti fotce dava pripomenout neuveritelny system elektrickeho vedeni, vlastni pro celou Ameriku .. a vzpominam si, ze i v Tokiu to meli tak. Nechapu, jak se v tom muzou energetici vyznat a ze to vubec funguje. Jinak snehu teda.... jak rikaval muj slovensky kolega v praci.... po k...kot

9 0
možnosti

V Tókiu to tak mají kvůli zemětřesením a sesuvům. Za Velkou louží z - ehm, řekněme - hospodářských důvodů.

3 0
možnosti