Diskuze

Slováci vzpomínají na pád komunismu. Pro mladou generaci vytvořili komiks

Na Slovensku při příležitosti třicátého výročí pádu komunismu vznikla série čtyř komiksových knih, jejichž děj se odehrává v době sametové revoluce. Do distribuce byl již uveden první díl nazvaný Černá oslava. Knihy jsou určeny hlavně pro mladou generaci, která tyto události již nezažila.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

;-( U mlade Slovenske generace se asi rapidne snizila inteligence, ze musi prijmat svoji nedavnou historiji ve forme komiks books. ;-( Pristi vydani komiks se bude prodavat asi s pastelkama.

1 1
možnosti
JH

J62á30n 23H21r10o45n72s71k32ý

30. 10. 2019 18:59

ej veru byvali doby, kedy sme sa na Zapad divali s nadejou, ze konecne po zbaveni sa komunizmu nastane bratstvo, rovnost a sloboda... LENZE.. vyrastal som za komunizmu, jeho pad nastal ked som mal 24.. tapkal som rucickami ked nastupil Havel a behal som po podniku a verejnosti ako diabol a volal po ucasti na generalnom strajku... vlastny otec mi hovoril: nechcem byt zly, ale budes sklamany... a mal pravdu... mrtvy student Smid nebol mrtvy, ale STB-ak.. Kryl s Gottom na balkone spieva hymnu.. ekonomika otvorena podvodnikom a dumpingovemu importu, ktory likviduje vyrobu.. prachy, prachy a prachy... Havel, Klaus, Lux... ziadne idealy, ziadna koncepcia.. chvala bohu ze su komunisti prec, bohuzial za 30 rokov sa vsetko rozkradlo, nic nevyrabame a dnes zase mame podstatne veci v rukach elit, ktore koketuju s myslienkami komunizmu, resp. neomarxizmu, ktory sice nechce likvidovat niekoho ako triedu, ale pre ine nazory.. Uz len opriet sa do Havla kriticky znamena v Cesku pre mnohych neprijatelne... ale co uz.. staci, uz som toho vypotil az moc.. kazdopadne pekny vecer kazdemu

2 1
možnosti
ID

I kdyz v mnohem mate pravdu, pozdejsi vyvoj navazal na celosvetovy trend, v nemz je zapadni civizace ohrozena hned v nekolika smerech. Takze to, na co si stezujete, se deje i jinde. Ja bych jen chtela, abyste si vzpomel jak komuniste dusili jakoukoliv snahu se realizovat, at uz politicky, ekonomicky nebo umelecky. Jak nicili zivoty nejen svych oponentu, ale i jejich rodin.

Mozna, ze vase rodina se o zadnou seberealizaci nezajimala, a proto vam v te komunisticke skatulce nebylo tak zle. Jak se vsak divam na zivoty vyznamnych lidi, a na to jak byla jejich draha prerusena nebo zdecimovana za komunistickeho rezimu, tak si dnes neodvazuji stezovat, ze podminky nejsou idealni. Protoze bylo mnohem, mnohem hure.

Komiksy jsou vyborny napad jak priblizit tu nestastnou dobu mladym lidem. Protoze zapominat se nesmi.

0 1
možnosti
JP

sedm z deseti amerických mileniálů by nejraději volilo socialisty, vyplývá z nového průzkumu, který současně dokládá, že podpora „socialismu“, ať už si pod tím v USA představuje kdokoli cokoli, meziročně vzrostla o 36 procent, zatímco kouzlo „kapitalismu“ stejně rychle vyprchává

https://www.victimsofcommunism.org/2019-annual-poll

0 1
možnosti
Foto

J84i91r62i 74B41i59l33i10n72a

31. 10. 2019 3:57

A divite se? Potom jak poslapal myslenky trzni ekonomie ten soucasny mamlas a prevlekac kabatu v Bilem dome...:-/

0 0
možnosti
LU

Je to ťažké slovenským deťom vysvetliť, prečo.

Prečo sa Slováci vždy pozerajú na Západ?

V minulom storočí sme prebrali zo Západu (Nemecko, Taliansko) fašizmus, v roku 1946 nám bol nanútený zo Západu (Česko) komunizmus.

Dnes im tvrdíme im že dnešná "demokracia", ktorú sme prevzali znovu zo Západu (Nemecko...) to je ten správny krok.

Z komixu to určite pochopia:-)

1 1
možnosti
PB

A přitom mentalita a bordel jak na Ukrajině...

0 2
možnosti
MT

M61a17r41e36k 36T76e89t75u34r

30. 10. 2019 16:52

A tak jsme, milé děti, vyhnali totalitu, abychom ji mohli nahradit novou totalitou....:-P

1 3
možnosti
MR

On Vás někdo zavírá za názory? Máme zavřené hranice? nesmíme si pouštět, co chceme? Chybí Vám něco v obchodech apod.? Proč tak vehementně lžete?

3 0
možnosti
RR

R92o88m44a52n 92R40o18u38n

30. 10. 2019 16:50

;-D snaha o výplach mozků, která je mladým lidem zcela ukradená.

0 2
možnosti
LN

Pád socialismu budovaného komunistickou stranou.

3 0
možnosti
SK

Nu kolik českomoravských vzdělanců zná rozdíl mezi socialismem a komunismem ? Jak se asi liší komunistický socialismus od komunismu ? Proč nevznikl ukázkový komunismus jak si ho představoval Karel Marx případně Uljanov Lenin v Svazu Sovětských Socialistických Republik, Kubě nebo Korejské Lidově Demokratické Republice ? Je komunismem severokorejský hladomor 21.století ?;-D;-D;-D

1 0
možnosti