Diskuze

Bezpolicejní experiment končí. Z autonomní zóny v Seattlu odcházejí lidé

Bezpolicejní autonomní zóna (CHOP) v Seattlu končí. Oznámil to její samozvaný oficiální účet na Twitteru. Prominentní postavy hnutí přiznávají, že z oblasti odcházejí lidé, zřejmě v reakci na střelbu, při které zemřel devatenáctiletý muž. CHOP se stal inspirací pro podobnou zónu ve Washingtonu. Její existenci však ukončil zásah policie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Sláva! Vybudovali jsme komunismus! Má to jen jednu vadu, nedá se tu žít.

0 0
možnosti
Foto

D48a47n 78Š52í78d52a

27. 6. 2020 13:24

Takové pokusy jsou v dnešním světě předem odsouzeny k nezdaru. Vždy se najde někdo, kdo nebude daná pravidla dodržovat a naopak to bude zneužívat.

2 0
možnosti
Foto

Musíme si všichni uvědomit, že i demokracie má určité limity a meze. To co se tam děje teď přerostlo z demokracie do anarchie. Navíc i oni si sami stanovili nějaká pravidla v CHOP. Tím jen potvrzují, že úplně bez pravidel nemůže existovat ani celé USA.

Za mě jsou dvě možnosti, buď se podřídí pravidlům státu ve kterém žijí, nebo si spakujou saky paky a potáhnou jinam. Nic jiného v podstatě není možné.

Chápu, že se tam stalo něco co se stát nemělo, ale po pravdě, i u nás máme takové Floydy a jejich pronásledovatele. Pokud někdo dělá bordel, chápáno tak, že se nehodlá přizpůsobit daným pravidlům státu a veřejnosti, je a bude vždy pronásledován dokud tato pravidla nepochopí a nezačne je respektovat. A pokud došlo že strany policie k selhání jedince, který už toho měl dost, nelze se divit. Sáhněme si každý do svědomí, když denno denně vidíte určité a avšak stále stejné členy jedné komunity, jak páchají co nemají, nemáte někdy chuť převzít spravedlnost do svých rukou?

Já ano.

Zamyslete se !

3 0
možnosti
KK

"...zpráva porušuje pravidla Twitteru ohledně násilnického jednání...“

Twitter si nějak nestačil všimnout, že v civilizované společnosti je to právě stát a nikdo jiný, kdo má monopol na násilné jednání. Takže když "vrchni velitel" mluví o násilí, není to úplně totéž, jako když k němu vyzývá povstalec.

Mimochodem, překlad "serious force" jako "tvrdá síla" není zrovna moc přesný. Správněji by to bylo buď "opravdová síla" nebo "značná síla".

6 0
možnosti
ZB

V americkem tisku o tom neni nikde ani carka, takze to spise iniciativa nejake jedne skupiny.

0 0
možnosti
KN

Lide odchazeji ze socialisticko-anarchistickeho raje? To se mi nechce verit...

6 0
možnosti
VH

a čekal někdo něco jinýho? ;-)

2 0
možnosti
RH

Tak hezky to napsali "our victories... thanks to everyone... our fight will continue on social media" apod. Stejně je doufám každému jasné, že ve skutečnosti píšou "sorry, tohle byla blbost a už to víme taky" :)

3 0
možnosti
JF

Vždycky mi přijde vtipné, jak si s rudými myšlenkami pohrávají lidé, kteří žijí v demokratické zemi a o komunistických režimech nemají ani páru. Dopřál bych jim pár týdnů třeba v nějakém Kimově lágru, pak by je to myslím hodně rychle přešlo....

14 0
možnosti
SB

Nejenže si s nimi pohrávají, ale podle mých zkušeností s Italy mají ještě tu troufalost, že o myšlenkách komunismu poučují dokonce i starší občany postkomunistických zemí.

Tedy já jsem v televizi viděl hodně hokejových zápasů, ale Jágra bych si o hokeji poučovat netroufal.

5 0
možnosti
PM

Protestují proti vraždění tak, že se sami vraždí mezi sebou. To nevymyslíš:-/

4 0
možnosti