Diskuze

Surovikinova linie. Rusové budují mohutný val proti ukrajinské ofenzivě

Ruské jednotky na ukrajinské frontě urychleně budují mohutné obranné struktury. Potvrzují to satelitní snímky několika oblastí. Moskva se tak připravuje na ukrajinské protiofenzivy, které by mohly přijít po příchodu mrazů a zlepšení terénu. Opevnění má mimo jiné poskytnout čas k doplnění sil, zůstávají však otazníky nad motivací vojáků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tahle válka potrvá ještě roky:-/

0 0
možnosti
TS

By clovek neveril, ze je za dva tydny rok 2023, to zni jak reportaz z roku 1823.

5 0
možnosti
Foto

Obrannými líniami ale Ukrajinu nedenacifikuju.

1 0
možnosti
JK

Zákopy a openvěví jsou dobré, pokud je s čím se bránit. Rakety a dělostřelecké granáty nezadrží. A v dnešní době lze dobře poznat, kde jsou muniční sklady, zásoby a kudy se dají doplňovat. A pak stačí Ukrajincům jen dobře mířit.

3 0
možnosti
JK

...opevnění ... :-)

0 0
možnosti
IB

I66v46i17c26a 11B81o51j24i88č

16. 12. 2022 7:49

V dnešní době technologií a satelitních snímků starých pár hodin se dá na lecos připravit. Před desítkami let mohli tak maximálně poslat špióna, který by se snažil opevnění zmapovat, zkusit najít slabá mista, dnes mají informace na centimetr přesné, každý den aktuální, takže namísto týdenního přechodu přes jedno opevnění to mohou zvládnout za hodiny, pokud to tam předtím vyčistí Wolfram.

6 0
možnosti
JS

Ukrajinci si počkají až půda zmrzne a linii obejdou. V době všudepřítomné těžké mechanizace představují zemní valy nepříjemnost, ale ne zásadní problém. Území se vyčistí artilerií a ženisti to urovnají buldozerem / pojezdí odminovacím strojem. Dnes se dají levně zimprovizovat dálkově ovládané stroje.

Hitler obešel Maginotovu linii a poradil si i československým opevněním. Už tehdy experti kritizovali mrhání prostředky na výstavbu řopíků a pevností a doporučovali investovat do rychlých mobilních prostředků.

2 1
možnosti
LV

Hitler naše opevnění neobešel, nebylo ani kudy, prostě ho převzal jedním škrtem pera. V době Mnichova bylo těžké opevnění rozestavěné, ale i tak bych ho nechtěl procházet jako útočící voják. Řopíky měli potřebnou dělostřeleckou odolnost a dodnes jsou jich mraky. Nejméně chráněná byla hranice s dnešním Rakouskem. ČSA počítala se zadržovací válkou na hranicích a postupným ústupem směr Morava a Slovensko. V průběhu ústupu by pak probíhali ústupové a operační boje, jak byli naučeni z Legií z Ruska.

3 0
možnosti
MT

Mohutné opevnění za 11 dní. To si američtí novináři dělají srandu. Ale tady se věří každé hovadině.

0 8
možnosti

Rýhovačem to jde rychle.

7 0
možnosti
OV

To je naprosto uzasny, hned se pozna druha nejsilnrjsi armada sveta :D

12 0
možnosti
Foto

Tolik mrtvých.

Tolik nešťastných lidí.

Tolik zničených obcí.

Tolik peněz vyhozených z okna.

Tolik lidské vynalézavosti a energie vynaložené úplně k hounu.

37 0
možnosti
JF

J45a54n 24F20e30h63é74r

16. 12. 2022 13:54

Bohužel kuli Ruské nátuře

0 0
možnosti
LJ

L82u85k81á82š 18J77a77n88d96a

15. 12. 2022 21:55

Mrznoucí vojáci v zákopech, nebylo to tu před více než sto lety? I ty postupy max o pár set metrů na ně sedí.

13 0
možnosti