Diskuze

Ztratili jste pas? Pomůžeme vám, nabízí Američanům McDonald’s v Rakousku

Američtí turisté, kteří se během své dovolené v Rakousku ocitnou v nouzi, už nemusejí přemýšlet, jak se dostanou na americkou ambasádu. Od středy mohou zajít do McDonald’s a tam je přepojí přímo na horkou linku konzulátu. Umožňuje to memorandum, které fast food podepsal s americkým zastoupením v této alpské zemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Dost podobné tomu, co dělaly kanceláře cestovní kanceláře Thomas Cook and Son pro občany Velké Británie už mezi léty 1866 až 1921. Kromě pomoci cestovatelům v nouzi sloužily i jako poštovní adresa v té které zemi (poste restante). Dal se tam poslat dopis, když se nevědělo, kdy cestovatel do země přijede a kde se ubytuje.

0 0
možnosti
VV

Abych ujasnil situaci v pasezh České republiky.

Na americký pas se mohu nechat vyfotit v kdekterém CVS, Walgrééns, K martech a Walmartech, na čeký mně musí vyfotit jeden vandrák výhradně nas české ambasádě ve Washingtonu a za tím účelem musé letě zájemci o český pas z asi 12ti amerických států do Washingtonu. Když je z Čech pas konečně po měsíci či dvou hotový, musím pro něho letět opět a na místě ho podepsat. Že se v Čechách musí předkládat VÝHRADNĚ originální doklady nemusím dodávat. To dřív stačily kopie.

Tedy na americký pas mně vyfotí kdekoli, třeba i na poště a pas mi pošlou poštou. Ne, nemusím ani zvednout zadek. Za posměšky českého konzula ty cesty opravdu nestojí, však jsem mu ve Wash plivl do ksichtu. Mít české občanství JE ostuda. Mnisterstvo zahraničí ČR považuji za póvl. Měli by si ověřit kolik má nas Googlu česká ambasáda hvězdiček a že drtivá většina návštěvníků jejich stránek dává jednu hvězdu a stížnosti.

Kmoníček to tam vede. Ten pravej a opravdovej reprezentant republiky.

0 2
možnosti
VV

sorry musí letět

1 0
možnosti
MS

"Nedodalo, proč si vláda vybrala právě tento fast food a ne třeba konkurenční Burger King."

Nevím, jak v Rakousku, ale u nás má McDonald's mnohem víc poboček, než Burger King, tak třeba i z tohoto důvodu...

4 0
možnosti
Foto

A35l38e96š 42K65l73o62n

17. 5. 2019 15:42

Podle nadpisu sem myslel ze jim pro vycestovani domu misto pasu poslouzi hracka z toho jejich detskeho menu :-)

0 0
možnosti
MR

A proč ne. I když McDonald's pro jeho pokrmy nesnáším, tohle je docela dobrý nápad. Vtipné na tom je, že ji de facto vybudoval čech :-)

1 0
možnosti
Foto

M85i45r66a 46L31o37v64e

17. 5. 2019 15:36

To mate odkud, ze to vybudoval Cech?

0 0
možnosti