Diskuze

Finský vstup do NATO je na spadnutí. Proč je to pro Putina špatná zpráva

Očekává se, že Finsko oznámí svůj zájem o členství v NATO již tento týden poté, co parlamentní zahraniční výbor vypracuje odpověď na vládní bezpečnostní zprávu, která zahrnuje i možnost vstupu do Aliance. Pro ruského prezidenta Vladimira Putina by to mohl být jeden z nejhorších důsledků invaze na Ukrajinu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P52e31t37r 20J25a29n89d57a

16. 5. 2022 22:06

Putin nechtěl, aby Ukrajina vstoupila do NATO. Byl to pro něj velký problém. Tak velký, že kvůli tomu rozpoutal válku! A nijak dobře si v ní nevede. Mezitím Finům a Švédům došlo, že vstup do aliance je pro ně životní nutností. Takže Putinovi ze dne na den vyvstaly hned problémy dva! Jeho armáda je pomalu na odpis. Čím by teď chtěl vyhrožovat dvěma zájemcům o vstup do NATO? Jistě, má ještě jaderné zbraně. Jejich použití si musí velmi rozmyslet, protože odveta by přišla okamžitě a nejen z Ameriky! A protože jeho podřízeným hrozí v budoucnu soud pro válečné zločiny, budou opatrní, protože Putin je nepodrží! Navíc by musel vybudovat dvě další armády, kdyby ho napadla další hloupost s rozpoutáním války s dvěma adepty pro NATO! Na tohle už Rusko nemá ani peníze, ani vojáky, ochotné pokládat život za vidinu nového CCCP!

0 0
možnosti
TD

Další tupý titulek z řady... Finsko se rozhoduje v návaznosti na realitu dnešních dní. Putinovi je to celkem fuk. Dobře ví, že se s napadením Ukrajiny změní politická situace v okolních státech. Finové to měli s Ruskem těžké vždy.

0 5
možnosti
VK

putin tím výrazně zhoršil strategické postavení ruska, jetli je mu to fuk, tak je hloupější než jsem si myslel....

1 0
možnosti
KH

Rusove ukradli Finsku Karelii. Kdyz ji po padesati letech chteli PRODAT zpatky Finum sli se Finove na ni podivat. Koupi odmitli po tom co tam videli.

1 0
možnosti
KN

Asi se fakt Puťka přepočítat. A co když si vzpomene třeba Gruzie a nebo Moldávie, co bude Vladimir Adolfovič dělat?

0 0
možnosti
JD

Putin by měl dostat nějaké hodně vysoké ocenění EU ... protože takhle sjednotit Evropu se snad nepovedlo ani Hitlerovi ...

5 0
možnosti
JK

Haha. Diky za sjednocování západu Putlere

1 0
možnosti
Foto

J71a30n 17F35i19a48l51a

11. 5. 2022 21:59

NATO se příliš přiblížilo k Rusku, řešením je odsunout Rusko za Ural.

2 0
možnosti
ZT

Putin si každým rozkazem, každým vyjádření dobrovolně utahuje smyčku kolem krku. Do smrti mohl chrastit zbraněmi a být v klidu, ale rozhodl se se odkopat a celému světu ukázal, jaký je to diletant, nýmand a inteligenční neandrtálec.

3 0
možnosti
Foto

Dovoluji si souhlasit a podotýkám, že to imho není jenom o něm, ale hodně i o těch lidech tam..

1 0
možnosti
DP

Kdyby chtěl západ napadnout nebo dokonce zničit Rusko, nejsnadněji by to šlo hned po rozpadu Sovětakého Svazu, kdy Rusko bylo ekonomicky na dně a mužíci se hlavně báli toho, aby v zimě vůbec jejich obyvatelé měli co do huby. Putin sám ví, že mu ze západu hrozí leda tak obchodní příležitosti. Bohužel v Rusku stále přežívá ta vítězná vlastenecká morálka a lidé tam chtějí silnou vládu, která jim zajistí bezpečnost a mezinárodní věhlas.

1 0
možnosti
Foto

Každá země která je vedena duševně zdravými lidmi má povinnost se postarat o bezpečí svých obyvatel.

Finsko a Švédsko by neměli váhat ani minutu, protože šílenci v Rusku jsou obrovským nebezpečím!

8 0
možnosti