Dítě, které se napilo kontaminovaného mléka, se léčí v nemocnici v čínském městě Hefei léčí s ledvinovými kameny.

Dítě, které se napilo kontaminovaného mléka, se léčí v nemocnici v čínském městě Hefei léčí s ledvinovými kameny. | foto: Reuters

První čínská rodina podala žalobu kvůli nebezpečnému mléku

  • 2
Rodiče dítěte, které onemocnělo údajně po požití kontaminovaného kojeneckého mléka, podali žalobu na významnou čínskou mlékárnu Sanlu. Podle všeho jde o první soudní případ, který se vztahuje k přidávání melaminu do mléka, po jehož konzumaci v Číně čtyři děti zemřely a tisíce dalších byly hospitalizovány s poškozením ledvin.

Právník Ťi Čcheng nicméně sdělil, že až příští týden bude známo, zda se soud v provincii Che-nan bude případem zabývat.

"Soud rozhodne, jestli se bude případem zabývat, až po oslavách státního svátku," řekl Ťi s poukazem na týdenní volno, kterým Čína slaví svůj vznik.

Rodiče čtrnáctiměsíčního dítěte ze středočínské provincie Che-nan krmili svého potomka od narození sušeným mlékem od společnosti Sanlu. Mléko obsahovalo melamin, jenž dodává falešné zdání vysokého obsahu proteinu.

Ve středu čínské úřady oznámily, že melamin byl objeven téměř ve 12 procentech produktů vyráběných z práškového mléka. Skandál přiměl řadu zemí světa k zastavení dovozu čínských mléčných výrobků.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video