Diskuze

Hladina Labe v Německu láme rekordy, v Sasku-Anhaltsku se protrhla hráz

Povodňová vlna na Labi zaplavila sever Německa. V Magdeburku dosáhla hladina do výšky 746 centimetrů, což je nové historické maximum. Na jiném místě spolkové země Sasko-Anhaltsko se protrhla hráz a unikající voda zalila celou obec Fischbeck.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

No jestli mají být každých 10 let pořád větší a větší povodně, pak nám to rozhodně nezávidím. Nevím, do jaké míry věřím globálnímu oteplování. Resp našemu vlivu na něj. Ale faktem zůstává, že ledovce tajou. A asi se ta voda objevuje tady. S vodou se bude muset bojovat stále víc a víc. No..musíme se s tím poprat :)

0 0
možnosti
PV

čím je ta voda dál, tím více se jí stéká a pochopitelně na konci záplavové vlny bude větší, než na jejím začátku, té vodě je jedno, jestli to jsou němci nebo češi :-P (jen pro ty rejpaly, co se tu zminovali o tom, jak na to nejsme připravení, protože bych řekl, že jsme dělali co jsme mohli) na začátku povodnové vlny člověk nezmůže nic, ta voda se odněkud objevit musí, pokud prší a prší tak tomu nezabráníme, a pokud je vlna na konci někde na severu německa vysoká přes 7-10 metrů, tak je jasné, že to zaplaví i velké území tam

3 0
možnosti
JV

A to tu pred par dny tu nekdo psal, jak v Nemecku maji perfektni hraze a v CR vse proteka atd.

7 1
možnosti
JK

Ta voda se nakonec někde rozlít musí... A čím blíže k moři - tam ještě přibývá vliv příliv/odliv.

2 1
možnosti