Diskuze

Na východě Ukrajiny je válka, říká Porošenko. Z Kremlu zaznělo varování

Podle čerstvě zvoleného ukrajinského prezidenta Petro Porošenka konečně začala na východě země protiteroristická operace, jak kyjevská vláda označuje tažení proti separatistům. Panuje tam válečný stav, řekl v rozhovoru pro německý deník Bild. Kreml před rozšiřováním vojenské operace ve středu znovu varoval.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co je to za armádu, že za ni musí umírat i generál....:-)

2 0
možnosti

Co to je za "primitiva", který neumí sjednat pořádek vlastními silami a schopnostmi - copak jsou Ukrajinci méněcenní a nesvéprávní, když žádá o americké poradce a vojenskou pomoc? To mohou být Ukrajinci hrdí na takového prezidenta!

2 1
možnosti

snad ještě letos nějak vydržíme ,snad mír vydrží v evropě  do podzimu ,každopádně má mír pramalou  šanci na přežití  silvestra

1 0
možnosti

Evropští lídři by měli odkopnout Usáky a na Ukrajině tvrdě prosazovat mírové řešení a ne podporovat nějakého oligarchu, který chce krev.

3 0
možnosti

J16a30n 19K28o96t28t36a90s

28. 5. 2014 21:04

Z toho jde pouze strach. Jen hlupák nevidí, že nejdříve V. Putin oslovuje všechny politiky s varováním a sleduje jejich reakce a zda to berou vážně. Pak se s nimi chce osobně setkat. A poté a zjištění, že je všechno marné zbude pouze jedna možnost....:-/

4 0
možnosti
Foto

...Na východě Ukrajiny je válka...

Však už bylo načase - stát se to v Rusku, tak tam do toho vlítne Putin s tanky, pro jistotu ještě o týden dříve, než to vůbec začne...:-)

5 2
možnosti

Z pořadu "Elitní komanda". Jen tak pro zajímavost.

Jmenuji se Terry Schapert  budu vašim průvodcem pro boj z blízka. Sloužím u amerických Zelených baretů a byl jsem nasazený ve dvou konfliktech na středním východě.  Původně mne vycvičily na Evropském válčišti abych na vrcholu studené války, chránil Spojené státy a západní  spojence před napadením Sovětským Svazem. Co by Zelený baret jsem se musel naučit jeden z východoevropských jazyků a být schopen proniknout na území nepřítele  abych se spojil s partyzány cvičil s nimi a bojoval proti Rudé armádě.

5 1
možnosti

I14v37o 61S62a89r64o

28. 5. 2014 22:59

Co Vám na tom připadá zvláštního ?  Zrovna tak se naše zelené barety učili angličtinu a němčinu a byli schopni proniknout na území ,,nepřítele".

0 0
možnosti

Líbilo se mi, jak tu mnozí komici včera vysvětlovali, že už jsou Putin a Porošenko domluveni na uklidnění situace a že Rusko dosáhlo svého (s Krymem) a boje tím skončili, všichni složí zbraně a odejdou pokojně domů;-D --- a už je to tady. Místo toho začíná pořádné čištění Ukrajiny od teroristů.

2 2
možnosti

Kdyby tam doopradu vlítla ruská armáda, tak ten ukrajinskej ansámbl sfoukne jako svíčku. To je bohužel realita, ale tak to zjevně ve scénáři nestojí. Oni už si páni oligarchové dohodnou, aby neutrpěl kšeft. Putin má navíc proti Ukrajině výhodu, že ty své dokáže v případě nutnosti přidržet pod krkem (viz Chodorkovskij). Ti ukrajinští na svém písečku žádná taková omezení nemají, i když teď se jeden stal capo di tutti capi. Uvidíme jaký pořádek si tam zavede.  Nebo si snad Ukrajinci myslí, že výrobu, zemědělské produkty a suroviny , realizované doposavad na ruském trhu budou dodávat do EU ? Že na to evropští zemědělci, horníci, hutě, a potravináři čekají ?  O výrobcích nemluvím, to co je konkurence schopné na Rusi, bude v EU asi těžko. No a až přijde daleko víc Ukrajinců než dnes i k nám, ochotných pracovat za menší peníz než my, tak to rozhodně nepozdvihne úroveň našeho hospodářství, jen se možná o něco víc napakují naši takyponikatelé a čeští pracovníci budou stát na Úp nebo sociálce...

15 4
možnosti

Dobrý příspěvek. Líbí se mi. Nehaní, nepochlebuje.

3 1
možnosti

J20a46n 64N60o35v53á49k

28. 5. 2014 12:49

Je to souboj Ruska a EUSA o Ukrajinu. Osud ukrajinců je vedlejší. Jedna z mnoha bitev (Čečna, Abcházie Osetie, Syrie, Kosovo). USA usilují o světovou dominanci. Cílem není jen Ukrajina, ale Rusko. Zabránit spolupráci s Čínou a EU. To není hypotéza, mají to ve svých strategických dokumentech zcela otevřeně. Asi málokdo si přeje žít pod Ruskem. Ale chceme žít po dominanci USA s jejich arogancí, NSA, věčnými válkami? Monopol nikdy není dobrý pro ovláddané. Preferuji multipolární svět a konec USA jako hegemona, ať jsou jen jedni z několika velmocí.

15 7
možnosti

Ten konec USA jako hegemona se podle mne blíží a z toho zřejmě pramení zvýšený počet světových konfliktů v poslední době . Přesvědčení , že po konci studené války skončí dějiny a už nás čekají jen světlé zítřky byl samozřejmě mylný .

8 5
možnosti

Tak stále čekám na ten důkaz ruské přítomnosti na UA (tím nemyslím místní Rusy) a organizování vojenských akcí na UA z Moskvy. Kromě urážek jste zatím na to téma nedokázali vyplodit vůbec nic. Já netvrdím, že tam nejsou, třeba tam jsou, ale neviděl jsem dosud jediný důkaz v žádném médiu. Přesto to spousta lidí tvrdí jako hotovou věc. Jak za všechno můžou Rusové. Přitom důkaz chybí.

Vláda UA mimo jiné vyhlásla, že zajala 40 ruských špionů, dosud neukázala ani jednoho. Pak ukazovali američani jakéhosi vousáče, byl to podvrh. Stále jakýkoliv důkaz chybí, to je realita pánové a dámy.

Když na to byl dotázán Palata ve včerejším on-line rozhovoru, tak taky reagoval pouze agresí a nedokázal nic doložit. Jedná se spíš o víru a fanatické přesvědčení než o fakta ......

9 12
možnosti
Foto

J34a88k26u45b 35R50o52t80h

28. 5. 2014 12:39

Tak jo: http://jakubroth.blog.idnes.cz/c/411435/V-Donecku-operuji-militanti-z-Ruska.html. V textu odkaz na přepis projevu a na originál video plukovníka. V Rusku známá postava. Stačí, komiku?

10 4
možnosti