Diskuze

Udržitelný rozvoj světa je v nesnázích, i kvůli Rusku, řekl Pavel v OSN

Program prezidenta Petra Pavla ve Spojených státech odstartoval projevem na summitu OSN o cílech udržitelného rozvoje. „Bohužel, cesta k jejich naplnění je ve velkých nesnázích. Po pandemii covidu-19 momentálně čelíme katastrofálním následkům ruské agresivní války na Ukrajině,“ prohlásil prezident.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale no tak, kritikove prezidenta ... je to reprezentativni postava, pomerne mlady, dynamicky, dobre vypada, bezne se domluvi anglicky a prednese projev na mezinarodnim foru. Co chcete vic? - Vsichni politikove v podstate jen blbe kecaji, nekteri po tom ale ani do schodu nedokraci and nevi, kde se nalezaji.

Ne ze bych byl osobne nadsen Rozvedcikem na Hrade, ale ve srovnani s totalni zumpou kolem nej je to urcita "vyhra".

1 0
možnosti
BS

"Udržitelnému rozvoji" světa nevadila válka USA ve Vietnamu, válka USA za podpory NATO v Afghánistánu, válka NATO pod vedením USA v Lybii, válka NATO v Sýrii, válka NATO a USA proti Jugoslávii ("vyšperkovaná" humanitárním bombardováním i bombami s ochuzeným uranem) s nezákonným vyhlášením nezávislosti Kosova...

Nebo to díky účasti USA bylo pro "udržitelný rozvoj světa"? Či pro udržení rozvoje světa podle představ Bílého domu?

Vůbec se už nemluví o tom, že v roce 1974 bylo Turecko jako stát obranné aliance NATO agresorem vůči malé, nezávislé Kyperské republice, na dosud okupované třetině území Kypru vyhlásilo Turecko "nezávislý" Severní Kypr.

Stav trvá už skoro půl století.

Komická poznámka: NATO v roce 2018 se mělo "zasadit" o opětovné sjednocení Kypru.

A když byl Kypr přijat v roce 2004 do EU, tak fakticky jeden stát NATO okupuje ("si přivlastnil" ) třetinu jiného státu EU už skoro dvacet let.

A jak vidno, "nevadí" to ani společenství NATO (nevím, že by se generál Petr Pavel ve funkci předsedy vojenského výboru NATO zasadil o to, aby jemu tehdy podřízené Turecko ukončilo okupaci Kypru a stáhlo svá vojska), ani EU.

3 1
možnosti
ZD

Moc si pamatujete ! Koukám, že ani Covid na vás nezabral :-).

To všechno mladá generace programově a účelově neví, podle mejnstrýmu je pro ni nejdůležitější otázkou změna pohlaví. Proto jdou s čistou hlavou a volí mátožné postavy v nažehlených oblecích s blyštivými brýlemi, kteří pro ni připravují volný prodej drog... aby se jim hlava ještě více pročistila!

0 1
možnosti
RV

Kdo se kdy ptal volič v ČR,zda jsou pro udržitelný rozvoj,nebo rozvoj bez přívlastků?Zasazoval se prezident Pavel při své kandidatuře o udržitelný rozvoj.Nějak se nemohu vzpomenout.

2 0
možnosti
PK

P88a61v26e79l 63K41r26á54l

20. 9. 2023 7:40

Nemyslím, že by udržitelný rozvoj ohrožoval útok nejzkorumpovanější země Evropy na druhou nejzkorumpovanější zemi Evropy. Větší problém je zelené náboženství.

1 3
možnosti
PN

P48e26t39r 51N10o61v51á83k

20. 9. 2023 8:29

Komplikací pro udržitelný rozvoj je nutnost zvýšit důraz na zbrojení.

A ano, v současné době nejen EU nepromyšleně zkouší v rámci udržitelného rozvoje nastavit pravidla a některá budou s vysokou pravděpodobností slepou uličkou...

1 0
možnosti
JP

Tak to, že bláznivá klimatická opatření nevedou k vytyčeným cílům, není proto, že jsou nesmyslná, ale proto, že Rusové. To jsou věci...

3 2
možnosti
BS

Správně pochopil..

A v ČR "protože Babiš", "protože Putin"...

1 1
možnosti
ZD

A provázky vedou....

0 1
možnosti
MZ

Neuvěřitelné bláboly. Co je opravdu neudržitelné, je prosperita Evropy. Samozřejmě nikoli kvůli ohledně surovin bohatému Rusku, ale pro zhůvěřilé chování našich rudozelených evropských politiků. Na foto ukázka usmívajících ČR pucfleků nad "dílem" zkázy.

14 2
možnosti
ZD

Trefné a pravda!

4 2
možnosti
TZ

Na sjezdech KSČ se skandovalo" párek s hořčicí".

3 0
možnosti
BS

A nyní už ani ty párky nejsou, co byly, a výtečná, chutná Plnotučná hořčice z Fruty Modřice už taky není....

Všechno je nějak "ochuzené"....

0 0
možnosti
RM

Tomu se říká mlácení prázdné slámy.

9 2
možnosti
TZ

Můžeme být v klidu, Lipavský s Pávkem jsou ti praví.

7 2
možnosti
RP

Přemýšlím jak ovlivňuje Rusko naši udržitelnost. Že se těch ptákovin nezúčastní??? Tak je nechte však budou za padesát let plakat, v jakém ráji už mohli být. :-)

3 2
možnosti
PN

P87e76t47r 61N77o50v86á45k

20. 9. 2023 8:33

Udržitelnost ohrožuje nutností zvýšit důraz na budování obrany a to včetně zesílení strategických oblastí pro chod státu.

1 0
možnosti