Diskuze

Oděsa drží smutek za desítky mrtvých, boje na východě pokračují

Ukrajinské město Oděsa vyhlásilo po pátečních násilnostech, při kterých zemřelo 41 lidí, třídenní smutek. Mezi oběťmi požáru v sídle odborů je podle agentury TSN i 15 občanů Ruska a 5 lidí z takzvané Podněsterské republiky. Podle USA je násilí nepřijatelné. Zároveň pokračují boje i na východě Ukrajiny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Zajímavý článek na Britských listech o síti organizovaných a z Ruska řízených diskutérů, kteří zaplavují diskuse v celé EU.  Neměli bychom si i tady udělat seznam aktivistů z 5té kolony ?

http://www.blisty.cz/art/73090.html

0 1
možnosti
JN

Naposled takto upalovali na Ukrajině za 2.sv.v. Němci a Benderovci. Banderovci takto v domech upálili a pozabíjeli cca 200 000 civilistů. Na Majdanu oprášili staré triky a používají je dodnes. My to kvitujeme jako vítězství demokracie. Kde je proboha Kárl aby jel dělat živý štít, když se tam masakrují civilové. Nepojede, ona to dělá totiž jeho strana.

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/1029-vysledky-politiky-loutek-elit-na-ukrajine-obsahuje-brutalni-zabery-18

3 0
možnosti
JB

Ted uz je jen otazka casu kdy zasahne ruska armada.Je pripravena a ceka jen rozkaz a bude benderovcum konec.Doneck a druhe oblasti se pripoji k Rusku.Zapad bude zurit ale krome nejakych sankci,nic nepodnikne.

1 1
možnosti
MC

Tam, kde je bída, tam kde nevládne demokracie a veškerá moc je soustředěna do rukou oligarchů a diktátorů, tam, kde chybí svobodný přístup k informacím, tam stačí velmi málo a požár je zažehnut velmi rychle. Celý region, ve kterém ke všem nešťastným událostem dochází, je protkán již mnoho desítek let bezprávím, terorem, bolševickými experimenty, slzami a obrovskou bolestí. Ten, kdo tohle započal již před mnoha lety nebyl Ukrajinec, ale Rus. Ta svinstva byla tak ukrutná, že se informace o nich přenáší po mnoho generací. Mnoho Ukrajinců mělo možnost  v posledních dvaceti letech poznat život v té civilizovanější části světa a evidentně touží, aby jejich domovina směřovala směrem západním a zbavila se vlivu Ruska. Ale Rus není a nikdy nebude demokrat, Rus každý pokus o projev svobody musí utopit v krvi. Ukrajinci nikdy nebyli a ani nejsou fašisté. Ty protiruské nálady v nich vyvolal Rus sám. I v našem století Rus předvádí svinskou politiku, nezáleží mu na obětech, provokuje a překrucuje fakta. Všechno, co jsem uvedl se zakládá na reálném základě a vše je možné dohledat v různých dějepisných knihách, které ovšem vznikly v zemích, které nejsou zatížený žádnou ideologií. Příznivci Adolfa Putina si mohou psát co chtějí, ale tato fakta vyvrátit nemohou.

1 2
možnosti
JN

Dovoli bych si trošku oponovat. Máte pravdu, že na násilí bylo zaděláno dávno před tím. V novější historii to byli především Poláci, kteří při povstání Bohdana Chmelnického použili daleko první taktiku spálené země, jako pomstu. Jméno knížete Wisniowieckého je známé dosud a spálená země po jeho tažení Ukrajinou. Nebyly ušetřeny ani novorozenci, ani staří. Proto ta nenávist ve II svět. válce  a vyvražďování polského a nejen polského obyvatelstva OUN a UPA. Je pravdou, že polská AK nezůstávala pozadu a dodnes se obviňují, kdo zabil více koho. Je pravdou, banderovci se podíleli na vyvražďování židů spolu s Němci, např. Babí Jar. Předtím ještě SSSR a Stalin, mimochodem to nebyl Rus, ale Gruzínec a hladomor. Nyní byl vzbuzen fenomen Stepana Bandery, který dle některých ukrajinců-nacionalistů byl osvoboditelem a bojoval za etnicky čistou UA.

Jiný pohled na Oděsu. Existuje záznam vysílání UA TV politická debata, ke které se přihlásil přes Skype velitel Domobrany, či Pravého sektoru, který velel zásahu. Ten řekl, že obklíčili tábor separatistů na Kulikovově Poli a zlikvidovali jej. Někteřý se ukryli v Domě Odborů a ten  při zásahu vzplál a bohužel lidé uhořeli. UA TV určitě nepodezříváte z Putinovské propagandy. Těch lidí v táboře bylo zhruba 300 a Domobrany spolu s rowdies asi 2 000 podle pravoslavného kněze, který pomáhal raněným.

1 0
možnosti
JD

Kdo seje vítr, sklízí bouři. Bolševici si zadělali na pořádnou bouři.

Klaka jejich nohsledů sice ještě vyje, nicméně už je cítit, jak na ně leze strach.

Nejsem sám, komu to nevadí.

A také se s tím nic moc dělat nedá.

Fašisti v Německu také dopadli jinak, než si představovali při parademarších.

Obdoba  bolševismu a fašismu je nepřehlédnutelná. Proč by i jejich konec měl být nějak odlišný ? Pro nás ostatní to je naděje. Děkuji za ni. Pěkný večer. :-)

2 2
možnosti
Foto

Pořád ta US propaganda. O tom, že "majdanci" bránili hasičům hasit, stříleli prchající z požáru a bili i lidi odnášené na nosítkách do sanitek. Ostatně o tom, jak pod pódiem vydloubávali oči zajatým Berkutům a potom bránili jejich odvozu do nemocnice... když jsou teď u moci, tak se máme na co "těšit", mám totiž obavy, že podobné "nátury" jsou i na druhé straně a pochybuji, že se nechají vraždit a jen čekat na Ruskou pomoc. Může to být hodně krvavé. Místní vědí co se dělo a děje a propaganda už na to nemá moc vliv.

2 2
možnosti
MP

Je to smutné, ať jsou oběti na jedné či druhé straně. Má to však i jedno plus. Je vidět, že tzv. "proruští separatisté" nejsou z velké části obyvatelé Ukrajiny ruské národnosti, ale občané Ruska a "Podněstří".

2 2
možnosti
Foto

Nic takového, to jsou jen lži vypouštěné pronáckovskou agenturou. Policie zatím identifikovala mezi mrtvými pouze místní občany. Naopak mezi zadrženými "majdanisty" jsou cizinci.

4 2
možnosti
JM

BBC tak dlouho točila a motala až se nakonec zamotala a přiznala, že nacistická zběř z Pravého sektoru nahnala pro ruské aktivisty do budovy a podpálila ji....;-€;-€

8 4
možnosti
JD

Blbost, podle EU a US  jsou to přece mírumilovní bojovníci za svobodu, kteří si zaslouží podporu ....

0 3
možnosti
RJ

No, nevím, jestli  po tomto masakru, je někdo schopný něco řešit jednáním a zda má vůbec význam snažit se za každou cenu o zachování celistvosti. Ta nenávist je příliš velká.:-/

6 0
možnosti