Diskuze

Vyjet za prací na Zéland bude složitější. Tamní vláda chce omezit migraci

Nový Zéland už nechce tolik nekvalifikovaných pracovníků ze zahraničí. Plánuje proto upravit svou imigrační politiku a snížit celkový počet přistěhovalců. Tamní vláda záměr oznámila v souvislosti s opětovným otevřením hranic po zvládnutí pandemie koronaviru. Žádanější budou naopak vzdělanější lidé investoři.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Opravte si ten nesmysl v titulku. Clanek vubec neni o Zelandu. Do Zelandu muze kazdy vyjet za praci bez omezeni (s vyjimkou tech covidovych), protoze Zeland je spolu s ostatnimi nizozemskymi provinciemi soucasti EU.

0 0
možnosti
MM

neznam presne detaily soucasnych podminek NZ migrace, ale mohu pro predstavu tem, kdo se o to zajimaji dodat ty australske: jsou zalozene na bodovacim systemu.

Za kazdou polozku ze seznamu, kterou zadatel splnuje, dostane odpovidajici pocet bodu. Pokud to mezitim nezmenili, kdyz dosahne 100 bodu, je prijat do programu.

Migrace do Australie se deli na smery 1) Kvalifikace & rodinne vazby , 2) Humanitarni migrace.

Program byl vloni pozastaven a zastava dosud trva. Predpoklada se, ze znovu nastartuje napresrok, ale zalezi na situaci v pandemii, vysi ockovani v populaci tady i ve svete a take trvanlivosti imunity a pripadnemu preockovani.

Nemam nejnovejsi data, ale jako priklad uvadim statistiku 2015-16, kdy bylo do Australie prijato celkem 189 770 osob v kategorii 1):

57 400 osob pod rodinnou migraci, tj blizci clenove rodin osob, ktere jsou uz permanentnimi rezidenty nebo maji australske obcanstvi

3512 deti v ramci mezinarodni adopce

128 550 osob, ktere svymi kvalifikacemi a podobnym "potencialem uzitnosti" ziskaly potrebny pocet bodu

308 osob pod "specialni zadouci kategorii"

V kategorii Humanitarni migrace = bylo prijato 17 555 osob

0 0
možnosti
MM

oprava: "potencialem uzitecnosti"

0 0
možnosti
DK

Taková cesta na zkušenou a poznáním na druhém konci světa je k nezaplaceni. Mně se vložené prostředky na cestu a cestování po NZ prací v zemědělství nevrátily a ani jsem to necekal. Ale ty vzpomínky.....

1 0
možnosti
JD

tak to je opravdu hrozný :-/ normálně brečím .. omezovat ty co chtějí pracovat ?? co budou dělat s tou většinou co chce jen dáfky (pečené holuby rovnou do huby ) .. ty budou "střílet" ?? 8-o

1 2
možnosti
MM

mas to nejake popletene. NZ podobne jako Australie prijima vetsi pocet osob pod kvalifikovanou migraci nez pocet bezencu pod humanitarni migraci.

0 0
možnosti
LM

Rad bych, aby se i Evropa inspirovala u protinozcu :) Australie ma taky dobry reseni migrace.

1 0
možnosti
DM

;-D není to diskriminace? brát jen bohaté, chytré a pracovité, kam půjdou ti hloupí, chudí a líní :-/ do Evropy

1 1
možnosti
LM

L51u23b85o59š 83M35a32r76e21k

18. 5. 2021 20:47

Nový Zéland si žije svým vlastním životem.

A omezení migrace je jen hloupý novinářský námět pro nás.

Prostě nechtějí Afričany, ani je nepotřebují a díky tomu, aby se nějaké lidskoprávní neziskové organizace nepomátly, tak to zevšeobecňují.

A dobře dělají.

1 2
možnosti
MM

omyl.

NZ bere Africany, ale ne neomezene.

Ma podobne jako sousedni Australie rocni kvotu pro ruzne typy migrace vcetne te humanitarni.

Samozrejme si rozhoduji jake % imigrantu prijmou rocne v kategorii kvalifikovanych osob a podnikatelu / investoru, jake % clenu rodin, kolik osob v kategorii humanitarniho programu a v ktere casti sveta je momentalne nejakutnejsi potreba asistence pomoci migrace.

0 0
možnosti

jasně, takže český odborník bude řešit 3 roky pracovní povolení, ale rodině Oláhových tam bude stačit jen spláchnout na letišti pasy do záchodu...

6 2
možnosti
MM

Xpises nesmysly, NEMAS sajna o co jde a podobne vsichni, kdo te oplusovaliX

Na NZ stejne jako do Australie si NIKDO nemuze priletet jen tak, natoz

X"spláchnout na letišti pasy do záchodu"X

1) NIKDO neni vpusten do letadla bez platneho cestovniho pasu nebo pokud je na listine nezadoucich osob.

Na tohle jsou aerolinky i pohranicni kontroly v mistech odletu velmi citlive. Vedi, ze jestli pusti nekoho nezadouciho / bez platnych dokladu/ viza / povoleni, budou financne i fyzicky zodpovedne za jeho navrat po vylouceni NZ urady a pripadne dal se jejich stat bude muset o tyto osoby postarat a presunout je odkud prisly.!!

2) NIKDO neni vpusten NZ pasovou kontrolu pres hranicni caru na letisti bez platnych dokladu.

Splachnout pasy do zachodu nebo priletet bez platnych dokumentu a kde zapotrebi, take viza nebo specialniho povoleni vstupu u predem schvalene humanitarni migrace znamena, ze osoba zustane v zadrzovaci vazbe tranzitniho prostoru pod dozorem NZ hranicni kontroly a bude posazena na prvni letecky spoj do zeme odkud priletela.

Podobne tak u turistu, kteri prileti bez dostatecnych financnich prostredku na uvedenou delku pobytu a kde existuje podezreni, ze si chteji ilegalne v zemi vydelavat bez pracovniho povoleni.

Kde existuje podezreni priletu na falsovane doklady, podezreni na falesne "turisticke umysly" atd atd nebo jine podvody - nasleduje vazba v tranzitu a odvoz nasledujicim spojem.

0 0
možnosti
OB

V Aucklandu to vypadá jak někde v Novém Dilí anebo Pekingu. Je už pozdě...

2 4
možnosti
VR

Tam jsem sice nikdy nebyl, ale dovedu si to představit dle Birminghamu či Londýna. Nic moc tedy. Přesně toto mně vadí.

1 3
možnosti