Diskuze

Do NATO chce rekordní počet Ukrajinců. Láká je i spojenectví s Polskem a Litvou

Podpora vstupu Ukrajiny do Severoatlantické aliance znovu vzrostla a dosáhla nejvyšší úrovně v dějinách. Podle výsledků průzkumu společnosti Rejting v případném referendu by pro tento krok hlasovalo 86 procent Ukrajinců. Mnoho Ukrajinců se též vyslovilo pro myšlenku vojenského a politického spojenectví s Polskem a Litvou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IU

Asi to chce rozvážit 🤔

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě velmi dobře chápu jejich motivaci a pokud bych mohl Ukrajincům něco poradit tak to, aby rychle zametli s korupcí a stali se právním státem. Protože bez toho to fakt nepůjde.

1 0
možnosti
PV

Podínky přijetí do NATO jsou jasně dané, takže Ukrajina v této chvíli do NATO vstoupit nemůže .

2 0
možnosti
OH

Tak ona "rekonstrukce" Polsko-litevského knížectví láka hlavně polské nacionalisty. Škodolibě bych to těm západním Ukrajincům přál.

:-)

Btw: ale je pravda, že předání moci do zahraničních rukou by prospělo celé UA, protože ten systém tam je tak prolezlý korupcí, že jinak hop ani není možné spravit a a změnit.

0 0
možnosti
RP

Tak ukrajinci si můžou prozkoumávat co chtějí samozřejmě, ale naštěstí do vstupu NATO potažmo do EU vede dlouhá cesta.

Za deset až dvacet se můžeme bavit. Pravidla těchto dvou společenství hovoří jasně.

6 1
možnosti
Foto

ono vůbec by bylo dobré , kdyby si polsko a pobaltí vzalo zpět svoje území , čili část ukrajiny. Jistě by to i místní obyvatelstvo přivítalo.

1 3
možnosti
Foto

počítám že v určité fázi bojů budou USA ochotné ukrajinu přimout a nikoho se ptát nebudou, oni už to politici v koloniích nějak ospravedlní

0 2
možnosti
JP

Pokud by to tak bylo, tak ostatní státy by nebyly povinni respektovat článek 4 a byla by to de facto pouze bilatarealní smlouva mezi UA a USA. A vzhledem k tomu, že i USA mají vyšší prioritu ochranu Tajwanu před Čínou než UA před Ruskem, kde mají vyšší strategické a ekonomické zájmy, tak je jasné lidem, kdo mají náhled do této geopolitické situace, co bude pro USA prioritou.

2 0
možnosti
Foto

Členství v NATO je pro Ukrajinu, stejně jako pro jakýkoli jiný evropský stát, největší zárukou bezpečí a míru.

Spolu se silnou vlastní armádou.

9 3
možnosti
RP

Samozřejmě, tak zhruba za deset let.

2 0
možnosti
JP

Všechno je to jen PR. Všichni ví, že Ukrajina v Nato nebude, dokud budou existovat jaderné zbraně a vstup do EU je tak reálná za dvacet let nejdříve.

2 1
možnosti
AP

To aby začali přemýšlet jaký bonbónek dají Erdoganovi, aby se mu to rentovalo. Slevu na obilí?

0 0
možnosti