Lyžování na "prvním sněhu" na ledovci dopadlo tragicky. Ilustrační foto.

Lyžování na "prvním sněhu" na ledovci dopadlo tragicky. Ilustrační foto. | foto: Ivan Sosna, časopis SNOW, iDNES.cz

Na ledovci se zranilo sedm lyžařů včetně Čechů

  • 19
Při zahajování lyžařské sezony na Mölltalském ledovci v Rakousku se vážně zranili šestatřicetiletý Čech a osmnáctiletý Slovák. Srazili se při dojezdu k dolní stanici lanovky. Dalších pět lidí, mezi nimi také další Češi a Slováci, se zranilo vlastní vinou, uvedla agentura APA.

Celkem se během akce "prvního sněhu", který pořádala firma vyrábějící lyžařské vybavení, zranilo sedm lidí. Agentura APA ji označila za "pravé nehodové orgie".

Nejhůře dopadl čtyřiadvacetiletý slovenský sportovec, který si při pádu natrhl játra, slezinu a ledvinu. Záchranáři ho vrtulníkem přepravili do nemocnice v Lienzi.

Tam skončil s podezřením na poškození páteře rovněž šestatřicetiletý ředitel školy z Česka, který se po dojezdu z kopce srazil se slovenským studentem.

Dalších pět lyžařů se podle policejních údajů na sjezdovce zranilo bez cizího zavinění a utrpělo při tom zranění nespecifikovaného stupně. Záchranná služba je postupně svážela lanovkou do údolí. I mezi nimi byli podle APA Češi a Slováci.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video