Nejméně 14 obětí má pondělní večerní sesuv půdy v Kolumbii. Z bahna se zatím...

Nejméně 14 obětí má pondělní večerní sesuv půdy v Kolumbii. Z bahna se zatím podařilo vyprostit šest živých. (18. července 2023) | foto: AP

Sesuv půdy v Kolumbii má 14 obětí. Po přeživších záchranáři stále pátrají

  • 1
Nejméně 14 obětí má pondělní večerní sesuv půdy v Kolumbii. Z bahna se podařilo vyprostit šest živých, byli převezeni do nemocnice. Záchranáři pátrají po obyvatelích 20 domů, které smetlo bahno. K pátrání po přeživších používají drony, s hledáním pomáhá i 80 vojáků.

Informovala o tom ve středu agentura AFP. Sesuv zasáhl silnici vedoucí z metropole Bogoty na jihovýchod země a strhl most. Naplavené bahno místy dosahuje síly až dva metry.

Počet obětí na Twitteru potvrdil guvernér departementu Cundinamarca Nicolas Garcia. Dřívější informace od velitele místní civilní ochrany uváděly, že zemřelo osm lidí včetně jednoho dítě. Zhruba dvacet lidí se pohřešovalo, uvedli hasiči. Asi 40 lidí se podařilo včas evakuovat.

Sesuvy půdy v Kolumbii mají už 323 obětí, stovka lidí se stále pohřešuje

Podle AFP jsou sesuvy půdy v okolí této silnice poměrně časté. Silniční nehody jsou v Kolumbii nejčastější příčinou úmrtí. Loni během sezony dešťů v padesátimilionové Kolumbii přišlo o život na 300 lidí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video