ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Kněz na Slovensku sexuálně zneužíval mladou dívku. Trvalo to několik let

  • 73
Slovenská policie obvinila katolického kněze ze sexuálního zneužívání nezletilé dívky. Podle portálu televize Markíza ho přeložili do jiné farnosti. Nejedná se přitom o ojedinělý případ. Na Slovensku, kde se většina obyvatel hlásí ke katolické církvi, v minulosti čelilo několik kněží tvrzení, že obtěžovali či zneužívali děti.

Zmíněná dívka televizi Markíza řekla, že s knězem se setkávala na faře a ve věku 14 let s ním měla i pohlavní styk. Duchovní jí také posílal zprávy i erotické fotografie a podobné snímky žádal i od ní. „On mi říkal, že to, když se setkáme, je špatné, ale když mu pošlu fotky, tak nikoli,“ řekla dívka.

Podle Markízy sexuální zneužívání dívky trvalo několika let. Církev uvedla, že obviněný je nadále knězem. Stíhaný duchovní kauzu nekomentoval. Televize zveřejnila jeho zprávu patrně z mobilního telefonu, ve které dívce psal, že jí velmi ubližoval a že se choval jako „hnusné prase“.

V jiném případu sexuálního zneužívání nezletilé dívky soud na Slovensku před sedmi lety vyměřil obžalovanému knězi z jihu země podmínku, během které podle verdiktu rovněž nesměl vykonávat pedagogickou a duchovní činnost vůči dětem. Soud mu také nařídil sexuální léčbu. Dotyčný později opustil církevní službu.

Neřekl jsem pravdu. Papež Benedikt přiznal účast na setkání o zneužívání

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video