Diskuze

Ukrajinský prezident se na summitu ve Vilniusu do EU nalákat nenechal

Evropským politikům se na summitu v litevském Vilniusu nepodařilo přesvědčit ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče, aby podepsal asociační smlouvu s Evropskou unií. Ukrajina podle něj nadále dohodu chce podepsat, ale potřebuje odpovídající balík finanční a hospodářské pomoci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ukrajina přišla za posledních 20 let o 7 milionů lidí (málo dětí, velká úmrtnost). Dnes má 45 milonů obyvatel a každý rok se populace zmenšuje o 150 až 300 000 lidí. Ta země je nad propastí, HDP na hlavu je na úrovni Egypta, Jamaiky nebo Salvádoru, ukrajinský západ a proruský východ se neshodnou na ničem a slavné úrodné černozemě často leží ladem nebo erodují. Plno odborníků tvrdí, že se ta země dřív nebo později rozpadne na půl, jenže hospodářsky nejúspěšnější je právě ten proruský východ... No, nezávidim jim.

2 0
možnosti
Foto

Ukrajina není malý stát a řídí se opravdu svými zájmy, je rozdíl od státu jako ČR, SR Maďarsko, pobaltské státy a Ukrajinou, Ukrajina je samostační zrejme v mnoha ohledech na rozdíl od jiných menších států.

0 0
možnosti

tak trošku se zapomnělo napsat že 70% Moldavanů je proti a jsou tam velké demonstrace proti podpisu smlouvy

1 1
možnosti

Presne tak. Ony ty demonstrace, ktere se konaji v Ukrajine nejsou ciste. Za ucast na demonstraci v Kijeve opozice plati 100 griven za den, jizdenka a stravovani zdarma/Tam jsou pouze studenti nebo duchodci. Ja pusobim delsi dobu na Ukrajine ( vic jak 10 let) . Dnes byla u nas demonstrace. Kolem 11 hodiny sli  studenti. Mezi nimi i deti skolou povinne. Vy si myslite, ze to je spravne? O budoucnosti Ukrajiny by meli rozhodovat Ti. kterym jiz bylo 18 let. A podivejte se na snimky, ktere ukazuje televize. Budto mladez nebo duchodci.A tem neni se co divit, oni to berou jako prilepseni k duchodu. Dneska, kdyz sli studenti nesli vlajky Ukrajiny a Oszvobozeneske armady Ukrajiny , zkratka banderovcu. Evropa odmita jakoukoliv symboliku banderovcu !!! A oni s ni demonstrujou za asociaci do EU. Jim totiz nikdo nevysvetli, co to je asociace! Oni si mysli, ze okamzite po podpisu budou jezdit kam chteji a pracovat, kde chteji ( takto jim to vysvetlila m.j. i zpevacka Ruslana, ktera je uz par dni bavi svym zpevem v Kijeve. Pritom predstavitele opozice jim hovori totez. Nikdo zde nerekne pravdu.

2 0
možnosti

S kým obchoduje Ukrajina?

RUSKO je hlavným spotrebiteľom ukrajinského exportu, ktorý podľa rôznych hodnotení tvorí 25-30% daného trhu.

Na 2. mieste je TURECKO (5-6%) a až na 3. je TALIANSKO, členský štát EÚ.

Ak uvážime, že zahraničný obchod Ukrajiny má VEĽKÉ ZÁPORNÉ SALDO (približne 30 miliárd dolárov), potom je jasné, že zámena Ruska za EÚ ako hlavného obchodného partnera sa pre Ukrajinu rovná sociálno-ekonomickej SAMOVRAŽDE...

2 0
možnosti

No vida, on má taky někdo rozum.

1 1
možnosti

Kulturou, náboženstvím, jazykem i hospodářstvím mají daleko blíže k Rusku. Jsou prostě realisti a spočítali si, co jim členství přinese a co jim naopak vezme. Sen o členství v EU se rychle rozplyne v okamžiku, kdy s nimi Rusko začne jednat jako s cizinci a oni budou doma mrznout schouleni pod modrou vlajkou s hvězdičkami.

4 0
možnosti

O46t86a 16J78e55l26í11n25e67k

29. 11. 2013 9:49

Pro Ukrajince je jedinou nadějí před rozpínavostí ruského medvěda právě EU, kdo to nevidí, má klapky na očích Rv

0 3
možnosti

a rusko a jeho machinace by se dostalo pres ukrajinu do EU, ne, ne, dekujeme.

mne staci zatim ruska a ukrajinska mafie.....

0 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti

Ten náš eurokolchoz je přeci takový ráj a ono se mu tam nechce. Asi si spočítal,že se mu to neoplatí.

1 1
možnosti

O16t53a 20J92e26l43í37n30e83k

29. 11. 2013 9:24

No spíš zabraly výhružky ruského medvěda Rv

Snad na slovenských hranicích nevznikne další (polo)diktatura putinovského typu ...

0 1
možnosti

tady je plno ukrajincomilcu. 8-o

ja je nemusim, pro me konci evropa za vidni, vse na vychod je orient.

1 4
možnosti

Jako v orientu to už dnes vypadá i v té Vídni,neřku taková Paříž, Berlín,Marseille,Amsterdam nebo Londýn.

0 0
možnosti