Diskuze

Gruzie a Moldavsko požádaly o vstup do EU. Patříme tam, tvrdí

Gruzie ve čtvrtek podala žádost o vstup do Evropské unie. Oznámil to premiér země Irakli Garibašvili. Gruzínský parlament také vypracoval rezoluci, která EU vyzývá k urychlení procesu přidružení Gruzie k organizaci, informovala ruská agentura TASS. O vstup do EU požádalo ve čtvrtek také Moldavsko.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jižní Osetie a Abcházie jsou příklady toho, kam příklon k Rusku vede. Vládnou tam klany a korupce. Tyto oblasti jsou postižené izolací (nikdo je neuznává) a jsou závislé na ruských subvencích. Takže totálně podřízené Rusku. Dováží se to, co se předtím naopak vyváželo. Zemědělství sešlo. Výroba je zaostalá a nekonkurenceschopná. A když něco chce Moskva, tak musí poslechnout. Třeba teď poslat vojáky na Ukrajinu, což ale asi nebude moc velká pomoc. Spíše to ukazuje na zoufalost ruské strany, že potřebuje pomoc i od té poslední kolonie.

1 0
možnosti
SW

Nepatrite. Jste zaostale, chude zeme plne korupce. Nesplnujete ekonomicke ci pravni podminky. Gruzie navic lezi zemepisne v Asii a dle nekterych zemepiscu (a starych Reku) patri do Asie. EU by musela zrusit vsechny podminky pro prijeti, aby vzala neco takoveho jako Gruzie a Moldavsko. To uz rovnou Kosovo a Albanie, ne? A rovnou muzeme vzit i Turecko, ktere je asijske i muslimske a neevropske, zvlast s dnesni vladou. Koho zajimaji lidska prava? Mozna by se melo pribrat i Rusko.

2 2
možnosti
MM

Se situací a historií Gruzie nejsem dostatecne obeznámen a nemohu komentovat, zato ale Moldavsko je ryze evropský stát a s populačním průměrem vzdělanosti na podstatně vyšší úrovni než nějaké rurálni Kosovo. Znám Moldavce, kteří emigrovali do Austrálie a jejich vzdělání, kultivovanost i celková úroveň by tě nejspis překvapila.

0 0
možnosti
Foto

Čistě pro informaci - Gruzie má značné procento populace v zemědělství (tj. produkuje jídlo) a taky se tam docela dost těží různé suroviny. Pro EU by to nebyla vůbec špatná spojka. Nebýt toho, že si Turci doma udělali polonáboženský puč a hodili vidle do přístupových rozhovorů, už mohli být v EU taky. Moldavsko je taky v cajku a UA jakbysmet. Po stránce kapacit je to dobrý nápad. Po stránce volného pohybu osob už zase tak moc ne. No ale on si tu stejně trajdá kdo chce.

2 1
možnosti
Foto

Asi bude potřeba denacifikovat a demilitarizovat i Gruzii a Moldavsko, ostatně Rusáci s tím v obou zemích již v minulosti začali... Je jen s podivem, že obě země neoceňují tuhle bratrskou pomoc a utíkají na ten prohnilý západ, asi nevidí ty výhody ruského obětí...

1 0
možnosti
HP

Tak ještě Kosovo, Rusko a Albánie a nebude to mít chybu.

2 2
možnosti
JF

J56i67r15i 24F49i71n28k

3. 3. 2022 20:59

Zatracení fašisti! Jaktoze všichni pohrdají možnosti stát se součástí Putinovou SSSR 2.0?!

Nevidí dál než minutu dopředu! Ta perspektiva - klid na práci, jednotné informace (nemusíte ztrácet čas na přemýšlení) zlatý rubl, kariéra v armádě!

A oni si místo toho vyberou prohnilý dekadentní západ.

5 0
možnosti
JS

Tak aby se pak nedivili, až zjistí, co vše musí splnit, dnes s tím mají problémy i mnohem bohatší státy a musí své občany dotovat, aby vůbec byla šance vše splnit, protože ne všichni jsou schopni si na to vydělat, až budou nakupovat emisní povolenky, plyn a elektřinu na evropské burze a k tomu plnit všechny směrnice, nařízení, zákazy a příkazy, tak je nadšení přejde;-).

2 5
možnosti
JF

J81i79r45i 36F41i91n10k

3. 3. 2022 21:00

Tak určitě, z Evropské uniebuz nyní emigrují miliony a nikdo do ní nechce jak se v ní nedá žít..

3 0
možnosti
DH

Nepřijde Rusům zvláštní, že k nim se nikdo připojit dobrovolně nechce a jsou "připojeny" a o vstup do EU musíte požádat a trvá poměrně dlouho, než je stát přijat?

Čečensko se podrobit nechtělo a Rus s nimi válčil více než 10 let. Ukrajina se nechtěla podrobit a teď Rusové bombardují jejich hlavní město.

Ten rozdíl mezi EU a Ruskem je dost patřičný. Rus to ale nevidí...

5 0
možnosti
RH

Vycítili šanci. Vidí, že Rusáci teď budou mít jiné starosti.

1 0
možnosti
AF

A41d58a29m 82F17a30l53b30r

3. 3. 2022 19:36

To spustili nějaký Flash mob, že nejchudší země v Evropě i blízkém okolí se spory o území podávají hromadně přihlášky do EU? Ještě by se mohla přidat Arménie a Kosovo a bude to kompletní. Chápu, že to udělala Ukrajina, EU jí naslibovala hory doly a chce získat podporu při současné agresi. Nějaké přidružené členství bych jim dal, ale na plnohodnotný vstup není žádná z těch zemí připravená.

9 1
možnosti
TN

však až tenhle protiruskej rauš pomine, tak si bude EU pěkně drbat hlavu a řešit co s tim

3 0
možnosti