Diskuze

Neplaťte EU miliardy za brexit a odejděte bez dohody, doporučuje Trump

Velká Británie by měla podle Donalda Trumpa opustit Evropskou unii bez dohody, pokud se jí nepodaří prosadit podmínky, které chce. Měla by podle něj také odmítnout zaplatit 39 miliard liber, tedy přes bilion Kč, které po ní EU žádá. Uvedl to v rozhovoru pro britský nedělník The Sunday Times. Podle ekonomů však taková situace způsobí v Británii chaos.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zajimave pozorovat jak trump, ktery ma minimalni znalosti jak se veci maji ve statech, kam jede na navstevu protoze notoricky ignoruje i ty jednostrankove vycucy ktere mu daji jeho poradci, byl nachytan na svestkach! Dal si velmi neuvazene hubu na spacir pred vstupem do UK. Pak musel narychlo menit taktiku a doslova vymazat umysly, ktere puvodne oznamoval.

V ramci sve razantni podpory pro Brexit a propagace budouci americko- britske hospodarske smlouvy, projednane a a uvdene v praxi po Brexitu, trump bezohledne zautocil na NHS a veleochotne nabidl, ze americke zdravotni pojistovny "pomohou Britum s upravou, restrukturou a zmenami v systemu zdravotnictvi".8-oX

To vyvolalo v UK paniku mezi pro-Brexitovymi politiky a znacny vseobecny odpor. Pres nedostatky NHS, vetsina Britu si moc povazuje toho, ze maji univerzalni zdravotni pojisteni a peci v NHS, zatimco americky predrazeny model s nesmirne drahym soukromym pojistenim a mizernou minimalni zdravotni peci mimo nej, je mnohymi povazovan za horor.

Trumpovi bylo jasne naznaceno samotnymi Brexitari, ze pres tohle vlak nejede a sve knizeci rady si ma nechat od cesty. Tak musel zmenit pisnicku a stahnout sve utoky na NHS.

0 0
možnosti

Je zajimave pozorovaqt destruktigni sily ve svete. Rozepisovat se o tom nema cenu. Do Anglie se bude tak dlouho vrtat, az tam nastane obcanska valka. To by nebylo nic noveho a rozpad EU chce jak Trump tak i Putin.Oba jsou stejni grazli. Nastesti cesti idioti nemaji co hlasit. Laska k Rusku ve V4 neni sdilena. Jak Madari, tak i tak i Polaci nezapomeli. To nejsou narody, kam vitr tam plast jako Cesky narod.A za Slovaky bych dat ruku do ohne.Tyto staty nemaji prezidenta, ktery musi narod ujistovat, ze neni rusky agent. Vetsi debakl nas nemuze postihnout.

1 0
možnosti

s vyjimkou Madaru - Orban je pritel Putina a ma obdobne destruktivni nazory na EU.

0 0
možnosti

Čtu tady jen samé příspěvky, Trump chce slabou EU, Trump chce rozvrátit EU, Trump chce EU uvést do chaosu a využít toho. Ale což takhle se zamyslet. Nedělá všechno tohle sama EU i bez Trumpa? Nepáchá EU sama vlastní harakiri ?

0 2
možnosti

kdo podporuje trumpa, je slepy

0 0
možnosti
Foto

A odpustí cla na Britské výrobky? Třeba ocel, když už jdou britské ocelárny do kopru? To ne, že? On potřebuje zachránit vlastní oceláře. Já jen, že Brexit vez dohody není jen o neplacení EU, ale také zavedení cel a v podstatě konec obchodování s EU. Tak doufám, že když tak skvěle radí, tak má určitě připravenou i pomocnou ruku, jak nepoložit obchod GB. :-)))))

1 0
možnosti

Britské ocelárny dávno v kopru jsou. Naše ocel je převážena do GB a následně po přeplombování je dovážena zpět do ČR a vydávána za echt pravou anglickou ocel. Rv

0 0
možnosti

J29a35n 81T81a50r84a46b15a

2. 6. 2019 18:49

Donald je liška podšitá, za takovou "dobrou" radou je potřeba vidět i nevyslovenou další půlku souvětí..." a my vás pak vykostíme sami"..

6 0
možnosti
Foto

T70o80m51á68š 88B91u44r34a

2. 6. 2019 21:34

Vypadá to tak. Ovšem britský leave volič si to představuje zřejmě jinak: chce odejít - a to i natvrdo - kromě jiného také právě proto, aby vykosťovat mohl on sám. Je otázka koho a jak ale tím se tento hlasovatel tak nějak nezabývá. A v prvé řadě mu nedochází, že v případě bez dohody by to pravděpodobně byla labutí píseň Spojeného království v jeho dnešní podobě.

1 0
možnosti

J90a83n 95B29l69a79n88a

2. 6. 2019 17:09

Dlouho tvrdím, že brexit je nesmysl a podporuje ho pár Britů a Trump.

2 1
možnosti

M92a12r56k 67S56t38e34i88n

2. 6. 2019 17:55

Poděkujte těm pánům v Bruselu a jejich imigračním snahám.

1 3
možnosti
Foto

"Trump rovněž uvedl, že chce americko-britskou dohodu o volném obchodu uzavřít do několika měsíců po oficiálním odchodu Spojeného království z osmadvacítky."

Neuvedl. ze ji jako vsechny dosavadni smlouvy bude vyjednavat za obvykleho jeceni, lhani a vyhruzek. A ze od te smlouvy kdykoliv se mu to bude hodit verolomne odstoupi.Rv

4 0
možnosti

Jak naivni si myslet, ze Trump nejak usiluje o rozvraceni EU. Ta si to dela sama bez jeho pomoci. Stejne tak o nejakem vazalstvi s VB. Trump chce pouze stabilitu, volny trh, rovne partnerstvi, ferovost. Kdokoliv v tom hleda neco jineho se myli.

2 6
možnosti
Foto

Trump chce stabilitu, volny trh, rovne partnerstvi a ferovost? ;-D

Ten darebak chce pravy opak a kazdym svym cinem to potvrzuje.Rv

5 2
možnosti

M90a12r53k 72S93t28e31i25n

2. 6. 2019 16:47

Třeba to doporučí i Babišovi.

1 0
možnosti

jednoduchý a zrozumiteľný odkaz.

neviem, prečo sa všetci idú *.

0 0
možnosti