Slovenská policie

Slovenská policie | foto: Profimedia.cz

V Bratislavě našli další mrtvou. Nebyla zavražděna, uklidňuje policie

  • 24
K případu další mrtvé ženy vyjížděli ve čtvrtek brzy ráno bratislavští policisté. Na místě zasahovali i záchranáři, osmadvacetiletou ženu se jim však zachránit nepodařilo. Stalo se tak jen kousek od místa, na kterém před deseti dny nalezli brutálně zavražděnou Violu Macákovou. Podle bratislavské policie spolu však případy nesouvisí.

„Dnes v brzkých ranních hodinách v městské části Bratislava II bylo nalezené tělo ženy. Na základě šetření a stanoviska přítomného soudního lékaře můžeme jednoznačně uvést, že není žádná souvislost mezi tímto případem a případem ze dne 11. listopadu,“ uvedl ve čtvrtek na tiskové konferenci ředitel krajského policejního sboru v Bratislavě Adrian Pavlík.

Přivolaný lékař na místě vyloučil cizí zavinění, za účelem zjištění přesné příčiny smrti byla nařízena pitva. Policisté podle jejich facebookového profilu přesto zahájili trestní řízení ve věci přečinu usmrcení.

V Bratislavě našli brutálně zbitou ženu. Policie o její smrti mlčela

Bratislavou stále rezonuje případ smrti učitelky a fotografky Violy Macákové. Tu někdo údajně znásilnil a těžce zranil, při převozu do nemocnice umřela. Její tělo bylo nalezeno už v pondělí 11. listopadu, slovenská policie však o případu až do neděle neinformovala.

Po nálezu další mrtvé ženy ve stejné části Bratislavy se tak objevily spekulace o propojení obou činů. Místní policie je ve čtvrtek vyvrátila s tím, že podle jejich informací nejde o sériového vraha.

„Ujišťuji především ženy, že se v Bratislavě mohou svobodně pohybovat po bezpečných částech města,“ řekl Pavlík. Dodal, že dělají vše proto, aby vraha dopadli. Současně požádal média i veřejnost, aby zbytečně nešířili paniku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video