| foto: ITV, Sony Pictures Television / Jeremy Clarkson, Mediahub

Soutěž Chcete být milionářem slaví dvacet let a moderuje ji Jeremy Clarkson

Motoristický novinář Jeremy Clarkson si vyzkoušel roli moderátora výroční řady vědomostní soutěže.

Britská verze slavného soutěžního pořadu Chcete být milionářem slavní dvacáté výročí. Kvůli oslavě dvou dekád od odvysílání prvního dílu se televize ITV rozhodla, že natočí sedmidílné speciální vydání. Jeho moderátorem bude známý motoristický novinář Jeremy Clarkson. Informoval o tom například britský web Independent.  

Clarkson, který býval až do svého propuštění z BBC v roce 2015 hlavní hvězdou motoristického pořadu Top Gear, se tak po několika letech opět vrátil na britské obrazovky. Všech sedm pokračování televize odvysílá během jednoho týdne. Oproti tradičnímu formátu soutěž navíc přichází s několika novinkami. Kromě tří klasických nápověd (50 na 50, přítel na telefonu a diváci ve studiu) se soutěžící mohou zeptat také moderátora, který se bude snažit pomoci. Jeremy Clarkson přitom sám nebude odpověď znát. Odlišné jsou také záchytné body. Druhý z nich totiž není pevně daný, soutěžící si je může nastavit sám v předem daném rozsahu částek.   

Soutěžní pořad Chcete být milionářem vysílala britská televize ITV mezi lety 1998 až 2014. Česká mutace oblíbené soutěže se poprvé objevila v roce 2000. Jejím prvním moderátorem byl Vladimír Čech.  


Video