| foto: PewDiePie at PAX Prime 2015/camknows from Maple Valley, WA, USA, Mediahub

Nejslavnější youtuber má problém kvůli rasistickým vtipům. Herní studio nechce, aby hrál jeho hry

Podobné vtípky vyvolávají stále úzkostlivější reakce.

Ve stále zpřísňujícím se prostředí v rámci videoportálu Youtube, který se snaží stále důsledněji postihovat videa obsahující urážky, či známky nenávisti, má problémy vůbec neznámější youtuber světa – PewDiePie.

Ten už se v minulosti pokýkal s problémy poté, co během vysílání vypustil do světa několik vtipů s rasistickým podtextem. V reakci na jeho vtípky se švédským youtuberem dokonce ukončila spolupráci společnost Disney. Kontrakt týkající se série, která běžela na placené službě Youtuber Red, poté zrušil i samotný Youtube. Od té doby hvězda Youtubu už několikrát slíbila, že se podobných projevů do budoucna vyvaruje. Naposledy tato slova zopakoval v reakci na nedávné rasové nepokoje v americkém Charlottesville.

Minulý víkend se však situace opakovala a youtuber, vlastním jménem Felix Kjellberg, zase pronesl několik nemístných poznámek během hraní hry Battlegrounds od studia PlayerUnknown. Další narážky s rasistickým podtextem nenechaly chladným herní studio Campo Santo, které stojí za hrou Firewatch. "Už mě nebaví dívat se, jak toto dítě vydělává na něčem, co jsme vytvořili my, "sdělil spoluzakladatel studia Sean Vanaman v sérii tweetů, kde také ohlásil, že jeho studio posílá Youtubu žádost o stažení všech videí z kanálu PewDiePie obsahujících jakoukoliv jejich hru. Opatření se týká i titulů vydaných v budoucnu. Videa už z kanálu opravdu zmizela.


Témata: Vtip

Video