ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Šula, MAFRA

Economia redukuje tištěné tituly, končí Ego! a Moderní řízení

  • 2
Vydavatelství Economia od června zastaví vydávání tištěného manažerského měsíčníku Moderní řízení. Jako samostatný titul nebude vycházet ani víkendová příloha Hospodářských novin Ego!, píše server Médiář.

„Obsah obou titulů redakce z větší části integruje do ostatních produktů vydavatelství,“ vysvětlil Médiáři mluvčí Economie Jakub Kašpar.

„Moderní řízení ve své dosavadní podobě tak trochu přežilo svou dobu. Čtenáři dnes nepotřebují informace z různých oblastí firemního řízení v samostatném časopisu, jsou zvyklí je získávat online anebo v jiných existujících titulech zacílených na tutéž čtenářskou skupinu. To se dlouhodobě projevovalo na velikosti předplatitelského kmene a inzertním výkonu časopisu,“ doplnila serveru ředitelka redakcí Economie Zuzana Kleknerová.

Většina témat souvisejících s problematikou organizace, řízení, vzdělávání, lidských zdrojů, firemní kultury či životního stylu manažerů se přesune do týdeníku Ekonom.

Přílohu Ego!, která vycházela pět let, nahradí nový sešit, o který se pátečník Hospodářských novin rozšíří.

Deník zároveň podle serveru rozšíří poslední den v týdnu prostor pro svůj standardní obsah a mění den distribuce lifestylového měsíčního magazínu Proč ne?! z tradičního čtvrtka na pátek.

Po konci Moderního řízení a Ega bude Economia na papíře dál vydávat deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt, měsíčníky Právní rádce a Logistika a dvouměsíčník Business Spotlight. 


Video