Vysílací rada se bude zabývat vulgarismy prezidenta v Českém rozhlase

  • 122
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání obdržela čtyři stížnosti na vulgární výroky prezidenta Miloše Zemana v pondělním vysílání Českého rozhlasu - Radiožurnálu. Bude se jimi zabývat na svém zasedání 6. listopadu, oznámil předseda rady Ivan Krejčí.

Zeman v živém vysílání veřejnoprávního rozhlasu označil za ekonomické zm*dy solární barony, podnikatele Viktora Koženého a Zdeňka Bakalu a lidi, kteří se zapletli do obchodu s lehkými topnými oleji. V rozhovoru rovněž prozradil jména některých lidí, které vyznamená u příležitosti 28. října.

„Cítil jsem se zodpovědně k posluchačům, omluvil jsem se jim a prezidenta požádal, aby vulgární slova nepoužíval,“ komentoval událost moderátor rozhovoru Jan Pokorný.

Zemanova slova kritizovali někteří politici, například premiér Andrej Babiš či předseda opoziční ODS Petr Fiala.

Nebylo to poprvé, kdy Miloš Zeman v živém vysílání mluvil vulgárně. V roce 2014 se například vulgárně vyjadřoval o dívčí punkrockové skupině, která patří mezi kritiky ruského prezidenta Vladimira Putina. V reakci se veřejnoprávní rozhlas tehdy rozhodl přestat vysílat dříve pravidelné Hovory z Lán.

,

Video