Diskuze

Pojďte do školy, prosí děti ředitelka v Chanově. Rodičům je to jedno

Je to dokonalá ukázka toho, jak rodiče tolerují záškoláctví. Děti z chanovského sídliště na okraji Mostu, které se naposledy proslavilo v populárním seriálu Most!, mají základní školu pár kroků od paneláků. V podstatě přes cestu. Přesto tu školáci na druhém stupni mají zameškáno klidně i tři sta hodin. Do školy prostě nechodí a poflakují se kolem domů a před školou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavně, že jsou tak hlasité neziskovky. Pokud by systém fungoval a došlo by na silnější tlak na nepřizpůsobivé, tak neziskovky nebudou mít práci. To je hlavní problém. Držet tyto lidi tam, kde jsou, aby jim stále mohli pomáhat.

2 0
možnosti
Foto

Omluvenka od doktora to neřeší. Ukecaj ho, uplatěj nebo budou vydírat.

0 0
možnosti

„VĚTŠINOU JSOU TO DĚTI RODIČŮ, KTEŘÍ SAMI DO ŠKOLY NECHODILI, TAKŽE RODIČŮM JE JEDNO, JESTLI JSOU VE ŠKOLE, NEBO NE, A NIC NEPOMÁHÁ.“ Jak je to v procentech bílí vs rom?

1 0
možnosti

Ze zkušenosti mzdové účetní: za komunistů si Romové sakra hlídali, aby nepřišli o přídavky - ihned přišli žádat o možnost si neomluvené absence napracovat. Takže efekt to mělo. Opak nastal po revoluci, kdy nás Romky chodily školit, na jaké sociální dávky mají nárok, i když otec nepracuje, děti do školy nechodí. K tomu ovšem přispěli pracovníci sociálních odborů, kteří jim vysvětlili, na co mají nárok, ale už opomněli připomenout i nějaké povinnosti z jejich strany. Naprosto souhlasím s p. Maláčovou a řeči o tom, že to nebude mít efekt, není pravda. I kdyby jen desetinu rodičů by to přimělo děti do školy posílat. Na někoho prostě platí jen represe.

6 0
možnosti
Foto

Měli by se jim zvýšit dávky. Stejně z nich nic nebude a nebudou mít takovou potřebu krást. A nové byty každý druhý rok by jim taky pomohly.

2 0
možnosti

R65o49m14a62n 64V81á68c83h15a

21. 2. 2020 16:18

kéž by šlo vyhradit jim nějaký prostor kde budou svobodně žít dle svých staletých tradic, budou se starat sami o sebe, udržovat samosprávu a vše k fungování a spokojenému žití a hlavně by tam nebyly ty ,, rasisté'' co jim stále a neustále(jak oni tvrdí) ,,ubližují"

proč se nedokázali za dobu nějakých 600 let nebo kolik přizpůsobit?

proč to dokázali Židé-vybudovat vlastní stát, když i oni byly po staletí pronásledováni, nenáviděni a vyvražďováni?

chceš zde žít a pracovat a vychovávat vlastní potomky?OK-ale budeš dodržovat pravidla a zákony a ne se jen ohánět slovy-JÁ MÁM PRÁVO

ano právo sice máš,ale k tomu taky povinnosti a tvou povinností je např. posílat potomky na ZŠ a dohlížet řádně na jejich výchovu a vzdělání-nelíbí?? OK-tak ale nečekej, že by stát Ti dotoval tvůj zahalčivý způsob života

a pokud chceš opět řvát o právech tak také máš právo se sebrat a odejít z ČR-třeba na druhý konec světa a tam si žít

11 0
možnosti
Foto

Existují pouze lidská práva, na povinnosti se jaksi pozapomnělo! ;-O

3 0
možnosti

Ta holka na fotce už vypadá docela vyspělá, ta bude mít jistě brzo zaměstnání.

0 0
možnosti

A navíc chudák bude mít hlavně noční;-D

1 0
možnosti

Odborníci na inkluzi a romáci soudí, že represe nepomůže. Zajímavé. Kdysi s tím takový problém nebyl...

Důležité je, že kdo chce čerpat výhody, musí splnit podmínky. Bezvýhradně a bezpodmínečně. Toto nastavení je ale na politicích, s tím žádní "inkludové" nepomohou.

3 0
možnosti

J52a36n 25Č60e89r87m30á17k

21. 2. 2020 14:26

To nemyslí vážně mi žijeme pod neustálim tlakem ze strany státu za pozdní podání daňového přiznání špatného parkování nedodržení termínu neustále tě někdo tlačí dál a dál a ve stejném státě žije toto.

1 0
možnosti

J90a73n 36Č79e98r65m42á36k

21. 2. 2020 14:26

To nemyslí vážně mi žijeme pod neustálim tlakem ze strany státu za pozdní podání daňového přiznání špatného parkování nedodržení termínu neustále tě někdo tlačí dál a dál a ve stejném státě žije toto.

0 0
možnosti