Diskuze

Trest za vraždu kvůli vile padl u špatného soudu. Případ se vrací na start

Česká justice řeší jeden z nejbizarnějších případů. Za dvojnásobnou vraždu nejprve ke 23 letům vězení nepravomocně odsouzený Tomáš Fiala musí soud absolvovat znovu od nuly jinde. Vrchní soud totiž vyhověl námitce obhajoby, že původní soud se konat vůbec neměl, jelikož nebyl místně příslušný. Kauzu tak po Městském soudu v Praze řeší pardubická pobočka Krajského soudu Hradec Králové.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

Aha, česká justice. No comment.

0 0
možnosti
LK

Holt naše justice opět zvítězila. Jinak skvělá práce obhájce,který si počkal... (Nehodnotím, koho hájil, ostatně platí presumpce neviny.)

0 0
možnosti
MV

Přeci je vždy nadřazenost paragrafů tak je snad logické ,že podvod je podřízen vraždě tzn soudí se tam kde se stala vražda

0 0
možnosti
PJ

Já jen doufám, že vrah nebude běhat po svobodě kvůli tomu, že se do toho vložil Sokol...

3 0
možnosti
DNP

Tvl to je justice. Místo aby soud vyšší instance uznal, že měl proběhnout jinde a v druhé větě rozsudek potvrdil, tak tohle

Zase se mi chce zvracet. Soudci mají soudit, ne spustit papiry

2 0
možnosti
MV

To si přeci odporuje ,nemůže potvrdit trest ,když by označil že došlo k porušení práv obžalovaného

0 0
možnosti
KL

K75u88b62a 10L15á68n79s39k57ý

30. 11. 2021 13:53

Tvl a není snad jedno, který soud je odsoudil? Tohle je jak u blbejch. To jsou ty kličky obhajoby, nemají důkazy neviny, tak to zkouší takhle. Katastrofa.

0 0
možnosti
TV

Sice Vám dávám za pravdu, ale v článku je názor Tomáše Gřivna, který trefně vystihuje, proč to není jedno. „Obviněný má právo na zákonného soudce, čímž se rozumí, aby věc rozhodoval věcně a místně příslušný soud. Přece byste sám nechtěl připustit, aby státní zástupce účelově podal obžalobu k soudu, u něhož by měl vyšší šanci na úspěch.“

Je to sice k uštvání, ale bohužel tak justice funguje. Pokud se objeví systémová chyba, tak se za to platí. A viník se tak dostane na svobodu. Zákony platí pro všechny, i pro soudce a právníky.

Ale je pravda, že tady je to takové. Stížnost na místní příslušnost byla sice podána, a ta byla zamítnuta. Tedy jedna strana to bere jako v pořádku, zatímco jiná strana už za chybu.

1 0
možnosti
DK

tak to můžete Fialu rovnou propustit ušetříte náklady a normohodiny soudců

0 0
možnosti
KK

Český Justiční systém je špatný. Poslední dobou se v něm dějí takové věci aby mnohým vrahům jejich činy prošli. Mělo by být jedno u jakého soudu je rozsudek vykonán. Případně námitka by měla být podána v začátku řízení a nikoliv na jeho konci. V tuto dobu by již neměla být brána v potaz.

8 0
možnosti
Foto

Řidič autobusu, který vlastní vinou, bez alkoholu či drog, způsobí nehodu, si pár let nezařídí.

Soud a st.zastupitelství by logicky měli zbavit po téhle "nehodě" pracovní způsobilosti viníky též.

Bohužel pro šoféry autobusů, na ně si zákonodárce trofnul.

3 0
možnosti