Diskuze

Peníze za roztrhané ovce nestačí. Farmáři z Broumovska chtějí vlky vybít

Povolte odstřel vlků, ať můžeme všechny do jednoho na Broumovsku vybít. Ano, vybít. Nějaké odškodné za zabité ovce už nás nezajímá. To je požadavek farmářů z Broumovska, kam se po 250 letech vrátili vlci a roztrhali už desítky ovcí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stát chce mít na pastvinách ovce, tak je tam má (díky dotacím)

Stát chce mít v lesích vlky .. Má je tam... Jestli se to nějakému farmáři nelíbí ať jde do fabriky k pásu. Ty pořád nabírájí a navíc z daní těchto lidí se plní státní kasa, z které se pak dají dotace někomu, kdo bude mít ovce a zároveň vyjde stěmi vlky...

0 0
možnosti

a co to otočit,vybít farmáře.....jsou přemnožení....

0 0
možnosti

Já bych zrušil dotace na chov ovcí a problém se vyřeší sám. Všichni svá stáda sami a rádi vybijí, protože je stejně mají jenom kvůli dotacím.

2 1
možnosti

Když tak pročítám diskuze je jasná jedna věc - je zde mraky měšťáků co nemají o životě na venkově ani ponětí.

- Oplotit pastviny - absurdní a neproveditelné

- Ohradníky - ať už elektrický klasický, nebo síťový - slouží aby ovce neutekly z pastviny, ale ani jedno nezabrání vniknutí vlka na pastvinu.

2 0
možnosti

Pastýřští psi ale fungují. Jenže lidé si dnes zvykli, že chov ovcí je v podstatě bezúdržbová záležitost. Holt ty časy jsou fuč, smiřte se s tím. Navíc, chov ovcí je v podstatě k ničemu, chovají jenom na dotace za spásání luk, které jsou jinak nespasitelné a nic by z nich nebylo. Skopové nebo jehněčí je podřadné maso, které skoro nikdo nechce nebo jen výjimečně a ovčí vlna je neprodejná, nevyplatí se pomalu ovce ani stříhat. Bez dotací by tady ovce nikdo nechoval.

2 0
možnosti

Zastřeleni vlka zřejmě vyjde levněji, než smečka psů a ohradník....

0 3
možnosti

Ohradník nic neřeší. Tam se ovce chodí jen vyspat. Fakt přestaňte tuhle kravinu opakovat stále dokola.

4 0
možnosti
Foto

p.Krákoro tak si též přečtěte jak pomáhají pastevečtí psi ale farmáři na Broumovsku je odmítají a jen brečí ale aby si ty ovce nějak ohlidali to se jim nechce

2 1
možnosti

J79a78n 68L78u33k87á65š

3. 4. 2018 10:55

A az pastevecky pes pokouse cyklistu nebo turistu, ekonomicka (pokud ne i trestni) ujma jde za majitelem psa ...

1 0
možnosti

Nebrečte farmáři, proti vlkům jsou Lamy, psi nebo el.ploty!8-o;-O

0 3
možnosti
Foto

Oni by se možná měli vybít neschopní farmáři z Broumovska. Pořiď si psa ty medvěde, toho se vlk bojí a zkus si ovečky trochu hlídat. To víš farmaření není jezdění v Audině a ovečky dělejte si co chcete. Nějak jste nám za ty roky milí farmáři zprašivěli.

7 9
možnosti

Tak, to je další erudovaný názor do vitrínky... ;-D

3 0
možnosti

Před sto lety se banda pitomců nerozplývala nad faktem, že se ve volné přírodě pohybují predátoři. Místo toho vzali flintu a vlka normálně odpráskli. Stavíte to celé na hlavu.

10 7
možnosti