Diskuze

První oxfordské vakcíny dorazí v sobotu. Únorovou dodávku firma zdvojnásobí

První dávky takzvané oxfordské vakcíny proti nemoci covid-19 by měly do Česka dorazit tuto sobotu a začátkem příštího týdne by mohlo začít očkování. V rozhovoru pro MF DNES to uvedla ředitelka zdravotní péče firmy AstraZeneca pro Českou republiku Jarmila Dolečková. Zvýšit by se mělo i množství dodané látky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Diletantství českého systému je žasnoucí. Tolik zatracované Švédsko je dnes zelené a má covid očkování pod kontrolou. Očkujou podle věku, fáze 1 ( 70+)se ukončuje a fáze 2 (64-69) začíná. Do konce března dostanou 2,5 milionu dávek a do konce června má být dospělá populace (8,5 mil.) naočkována. Tolik srovnání. V česku asi utopie.

0 0
možnosti

Nevím co vězí za tím, že to nechtějí dát praktikům k dispozici pro jejich pacienty, nakonec oni ví jak na tom jsou a kdo je rizikový a kdo ne, tohle rozhodně normální není a čuchám tady levotu.

0 0
možnosti

Pokud budou mít senioři alespoň trochu soudnosti, tak se za této situace nenechají očkovat vakcínou od Astry, těch zemí, které ji očkují jen mladším je docela hodně, takže na tom něco bude a Švýcarsko ji stoplo úplně, Blatný se už totálně pomátl, on prostě chce mít stůj co stůj ty seniory naočkované, i kdyby jim měl píchat jen nějaké vitamíny, už aby ho vypakovali z ministerstva zpět do Brna.

1 0
možnosti

Centrální registrační systém - to je ten systém, do kterého se třeba důchodce musí složitě registrovat periodicky, protože ho podle nálady prostě vyškrtnou ze systému (jako ve Středočeském kraji)?

0 0
možnosti
Foto

V některých evropských zemích se nebudou oxfordskou vakcínou očkovat starší lidi, a to hlavně nad 65 let. K Německu, Rakousku, Švédsku či Polsku, jejichž národní lékové úřady nedoporučily látkou očkovat seniory, se v úterý připojily Francie či Belgie.

V­ Česku se s látkou podle ministra zdravotnictví Jana Blatného bude očkovat bez omezení věku.Rv

4 0
možnosti

Stejně je zajímavé jak se od sebe účinnost těch vakcín liší. Např Sputnik V funguje na stejném principu a účinnost má přes 90%. Jsem zvědav jak AZ doporučí dávkování (dřív se psalo že když je první dávka menší tak to vylepšuje účinnost) a jestli bude tu vakcínu dál nějak vylepšovat.

0 0
možnosti

Trabant a formule 1 fungují také na stejném principu.

2 0
možnosti

Něco se nepovedlo. Zahoďte to, jsou tu jiné vakcíny, 60 procent je vážně málo.

1 0
možnosti

Jinak oxfordské vakcíny bude dost, když některé země omezily její použití a obecně o ni zřejmě až tak velký zájem nebude, když její účinnost je výrazně nižší, než u ostatních zatím schválených vakcín. EU ji schválila se slovy: radši alespoň nějaká ochrana, než žádná;-).

3 0
možnosti

M67a14r16t94i10n 45V22í70t

4. 2. 2021 11:43

Tak docela bych to AZ přál, aby ji vyautovali, za to podrazný chování.

0 0
možnosti

Nevím proč se píše u sputniku velká neznámá, když už veškeré podklady má jak evropská léková agentura, tak byly publikovány.

3 1
možnosti

Myslím, že se čeká na vyhodnocení 3. fáze testování, které probíhá v několika zemích.

0 0
možnosti