Diskuze

Spolupracoval s Piráty. Policie kriminalistu po půl roce šetření propustila

Policejní Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) propustila ze služby policistu za to, že vykonával činnost ve prospěch politické strany. Kriminalista Jan Šmíd podle dřívějších informací médií pomáhal opozičním Pirátům s legislativou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Delam v IT. Moje spolecnost si nepreje, takovych spolecnosti znam vice, abych delal na vedlejsak v IT oboru i pro nekoho jineho. Pokud bych to nerespektoval, je to poruseni moralniho kodexu firmy a ac bych tim neporusil zakon je to duvod k rozvazani pracovniho pomeru. Samozrejme mohu podnikat vedle, to mi firma ani nemuze zakazet, jen nesmim delat v oboru a to ani treba konzultace.

Jinak dle vykladu nasi korporatni firmy, zaplatit, treba konzultaci statnimu urednikovi, coz je i policista, to je postaveno na roven uplatku. Tedy pokud tyto konzultace nema v popisu prace pro verejnost.

1 0
možnosti
VP

Konzultace ano, kandidatura meh.

0 0
možnosti
NG

Soudci také smějí přednášet práco, ba i za úplatu, takže policistovi doporučuji obrátit se na advokáta. Vyhraje vše a tučné odškodné k tomu. Ale s advokátem, aby nebylo nic proti ničemu a vyšlo to na tuty.

1 1
možnosti
RM

Přednášet právo na vysoké škole a pracovat pro politickou stranu je rozdíl, nemyslíte?

1 0
možnosti
VP

V49i75l 45P35u59l53m22a10n

17. 1. 2020 14:17

Já myslím, že to byla kampaň, komplot, účelovka, útok na demokracii a svobodu slova v ČR, přeci Piráti jsou demokraté, neuplatní, nezkorumpovatelní a milují Čechy tak moc, že jsou velcí bojovníci za přísun migrantů, zavedení kvóty a tím obohatí českou kulturu, náboženství, ekonomiku, protože migranti utíkají do Evropy jedině za prací a chtějí všem lidem pomáhat, léčit je a technicky a morálně je rozvíjet, tohle Piráti pochopili a proto hlasovali pro rozdělování a kvóty pro muslimské migranty. Já tohle obohacování nechci a Piráty volit nikdy nebudu.

2 1
možnosti
RC

Zajimalo by mne, co bude se sefem kriminalky ve Strakonicich, ktery pracoval pro Trikoloru mmj. tim, ze za ni kandidoval ve volbach.

1 0
možnosti
JK

J45a68n 36K32r73u78p10k20a

17. 1. 2020 13:41

Obávám se, že vyhazov nemá takovou oporu ve služebním zákoně, aby ho Ministerstvo vnitra mohl před soudem ustát. Ten policista jistě shání advokáta specializovaného v oboru služebních předpisů. A uhodněte, kdo bude fakticky hradit dotčené osobě náhrady úšlého platu a související platby. Napovím - určetě to nebude její dosavadní zaměstnavatel.

2 1
možnosti
VG

Donášel a tahali z něho rozumy. Výkop je na místě.

1 3
možnosti
PM

Vy víte, co bylo obsahem těch konzultací? Nebo jen lživě hejtíte?

1 1
možnosti
JL

J79a47n 26L51u18k67á53š

17. 1. 2020 12:55

Zakon zakazuje (mimo jine) policistum pracovat ve prospech jakekoliv politicke strany.

Pokud byl clenem jejich pracovni komise, je IMHO pripad naprosto jasny.

Korektni zpusob, jak si vyzadat stanovisko policie je predlozit zakon ve snemovne a pozadat policejni prezidium o pripominky.

2 1
možnosti
JK

J35a20n 77K77r53u36p58k51a

17. 1. 2020 13:45

Tak to ale v praxi vůbec nefunguje. 1. Policista nekonal žádnou činnost ve prospěch té partaje, pouze fitroval nějaké názory na právní praxi. 2. Partajní orgány zabývající se problematikou bezpečnostních sborů neshánějí info od PP, nýbrž se zpravidla přímo obracejí na konkrétní odborníky.

1 1
možnosti
PM

Já nějak nerozumím, co ten policista udělal špatně? Pomáhal jedné politické straně s přípravou legislativy, předpokládám že tam byl z důvodu své odbornosti. A co je na tom špatného? To má být návrh např. policejního zákona konzultován s popeláři namísto s policisty?

Co konkrétně špatného ten policajt udělal?

7 7
možnosti
Foto

Zákon o státní službě: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-234#cast3

Z článku ale nejsou úplně jasné podrobnosti

1 0
možnosti