Rybáři se propadli pod led

  • 3
Pod čtyřmi rybáři se prolomil led na Kutnohorsku. Dvěma z nich se podařilo vylézt z vody ven a vyprostit i kolegy. Když přijeli na místo hasiči, byli všichni čtyři venku. Jeden z rybářů byl ale ve vážném zdravotním stavu a do pražské nemocnice ho přepravil vrtulník.

Jednoho muže záchranka převezla do Kutné Hory, druhého transportoval vrtulník do Vihohradské nemocnice v Praze.

"Muž je na přístrojích po resuscitaci. Je zaintubován. Jeho stav je velmi vážný," přiznal iDNES mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř.

Čtveřice lovila ryby z vysekaných děr na rybníku u obce Bohdaneč.

"Než jsme tam přijeli, bylo tam už několik jiných lidí, kteří jim také pomáhali," řekl iDNES mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křižan.

Muži měli rybářská povolení, žádný zákon tedy neporušili. "My jsme tam pouze přijeli dohlédnout na situaci," potvrdil iDNES mluvčí středočeské policie Pavel truxa.

Podle nepotvrzených informací byli všichni čtyři muži zaměstnanci ruské ambasády. Tuto zprávu se ale iDNES nepodařilo ověřit.

"Spekulovalo se tam o tom, ale nemůžu to potvrdit," řekl pouze Ladislav Křižan.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video