Diskuze

Prague Pride upozorní i na problémy dětí s přiznáním sexuální orientace

Festival Prague Pride není jen pestrobarevný průvod, ale letos celkem 127 akcí, mezi nimiž bude i debata o obavách dětí s přiznáním sexuální orientace. „Sexuální orientace patří mezi první dvacítku problémů, které s námi děti řeší,“ řekl vedoucí Linky bezpečí Peter Porubský při představení programu Prague Pride.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72i51r63i 97P31u94z58a

1. 8. 2018 21:36

Jsem pro práva homosexuálů, jsem i pro sn'atky homosexuálů a pro gay pride, ale prosím dětem at' již budou heterosexuální či čtyřprocentní by se nemělo brát jejich dětsví a nevinost.

1 0
možnosti
Foto

P18a84v68e87l 21P36e97c37h

2. 8. 2018 12:07

Nejsou děti jako děti. Tyto debaty jsou o puberťácích, kteří právě už svou sexualitu řeší. Dětem před pubertou opravdu nikdo nevinnost brát nechce. Naopak by spíš LGBT bylo pro, aby dětem ta nevinnost a nezasaženost názory rodičů či jiných dospělých zůstala co nejdéle. ;-)

1 0
možnosti

Počet účastníku Gay Pride přehlídek ve všech místech světa, kde se pořádají, každoročně narůstá. Ani Praha není výjimkou. Na tom růstu se podstatnou měrou podílí neustále stoupající účast sympatizující normální většiny.

Např. na Islandu, který má všehovšudy nějakých 600 tisíc obyvatel, napočítali v Rejkjavíku přes 100 tisíc účastníků. Ve 12miliónovém São Paulu, v němž podle 4% odhadu žije necelých 500 000 gayů, Gay Pride průvod tvořilo v roce 2015 cca 5 miliónů lidí, mezi nimiž bylo podle policejního odhadu jen něco kolem 270 tisíc gayů - na první Pride v roce 1997 přitom vyrazilo všehovšudy 2000 účastníků.

V tureckém Istanbulu na první Pride v roce 2004 napočítali jenom 24 odvážlivců, o deset let později už pochodovalo 160 tisíc lidí.

Madrid zaznamenal 3,5 miliónu, New York a San Francisco kolem 2 miliónů, Paříž, Řím nebo Kolín nad Rýnem kolem 1 miliónu.

V příštím roce se očekává zvlášť silná účast, jelikož od stonewallských bouří, jejichž připomínka je ústředním motivem Pride, uplyne 50 let.

Víc než 40 let Pride tradice v celém demokratickém světě přesvědčivě svědčí o neustálém zkvalitňování komunikace mezi gay a hetero komunitou, o odbourávání homofobních přežitků a obsolentních předsudků, o růstu vzájemné empatie a respektu, i o všestranné a bezproblémové integraci homosexuálů, jejich partnerských svazků a rodin do většinové společnosti.

Tohle všechno bylo ještě před pouhými 70 lety na celém světě absolutně nepředstavitelné. Nebýt půlstoletí emancipovaného a sebevědomého vystupování homosexuálů na veřejnosti, bylo by to nepředstavitelné dodnes.

O tom, že společenské změny, na kterých se významně podílí i Pride tradice, mají značně pozitivní vliv nejenom na psychiku dospívajících homosexuálních dětí, ale i na nepostradatelnou výchovu jejich rodičů, není proč pochybovat.

0 0
možnosti

Podal jse jim prst a teď už chtějí i kus ramene. Oni NIKDY nepřestanou dokud nezničí dradiční rodinu ženy a muže. To byl jejich cíl do samého začátku!!!

2 1
možnosti

Chudáci děti. Už tak je celkem obtížné se se svou rozvíjející se sexualitou popasovat a teď to ještě zahustíme o homosexuály a "transgender lidi". To už z toho ti malí budou mít v hlavách úplný guláš.

Sexualita je jistě pro velkou většinu lidí velmi důležitá a chápu, že i lidé s jinou než většinovou orientací chtějí spokojený život, ale proboha, netahejme do těchto aktivit děti.

4 0
možnosti

Děti se do ničeho zatáhnout nenechají - díky kombinaci všeobecně dostupných informačních médií a charakteristické dětské zvídavosti mají o sexualitě už od útlého věku podrobnější, výstižnější, a především obraznější poznatky než jejich rodiče v dospělosti.

Někdy před patnácti lety se na mě obrátila kolegyně v zaměstnání: "Nevíš, proboha tě prosím, co je to rimming? Naše holčička si o tom čte v Brávíčku..."

1 0
možnosti

Iternovat. Do posledního. Rv

1 0
možnosti

Jen aby nakonec dřív neinternovali vás, pane Nováku. S bludy bývá často problém. :-P:-P:-P

0 0
možnosti

;-DTak to je vážné...

Ne. dělám si legraci..Nehledejte problémy, kde nejsou...

2 0
možnosti

P63e73t28r 84J52e40ž94e79k

31. 7. 2018 23:07

Buzničky to dělají salámovou metodou a dosáhnou svého. Bohužel.

4 0
možnosti
Foto

Desítky, stovky tisíc jedenáctiletých zoufale volají organizátorům tohoto představení a žádají o pomoc při určení jejich sexuální orientace. Zdá se, že (jak se píše v článku) teplé děti zcela převládají nad těmi obyčejnými, "studenými". Heterosexuálové se tak dostávají postupně do menšiny. A je to tak správně, protože přirození rodiče dětí se rozvádějí, hádají se, bijí své děti a u homosexuálních párů je jim tak moc dobře... Za pár let bude určitě nějaký ten pochod za práva normálních rodin, kde děti plodí muž a žena. Aspoň to tak nějak vyznívá v podání těch "utlačovaných", co jsou zásadně hodní, správně vychovávají děti, nehádají se a nerozcházejí, jen ty děti tak nějak nemohou zplodit a tak musí pořád pochody a další naléhavé akce, aby jim ty děti poskytli ti neschopní se o děti postarat, ti strašní utlačovatelé, co se jen rozvádějí a své děti bijí. Je to krásný příběh, jen bohudík z říše fantazie...

9 1
možnosti

Pane Soušku, omlouvá vás vaše zřejmá nevědomost a nezkušenost: skutečnost je taková, že pomoc při určení své sexuální orientace nepotřebuje nikdo - tu rozpozná každý heterosexuál i homosexuál jako svou přirozenost nejpozději s počátkem puberty. Pomoc s nevyhnutelným coming outem ovšem potřebují spousty dětí, jelikož většina rodičů na takové překvapení není připravena, a ti slabší dokonce reagují agresivně.

Teplé děti převládají ve statistikách sebevražd dětí a adolescentů. Akce jako Gay Pride mají pro takové děti značný význam: většinu účastníků velkých průvodů totiž tvoří heterosexuálové, často pochodující s celými rodinami, což je pro děti zřetelným signálem, že homofobie není typickou součástí většinové společnosti. O tom, jak je bezvýznamná, svědčí i souběžné protestní akce odpůrců, kterých se pravidelně sejde jen hrstka, pokud se sejde vůbec. I tohle porovnání je významným sdělením Pride akcí.

Mimochodem: v některých státech, které už umožňují manželství homosexuálů, zaznamenali signifikantní pokles sebevražd homosexuálních dětí. Proč asi?

2 0
možnosti

J77a43n 13M46a52c80h80á11č

31. 7. 2018 21:58

Prý ,,teplé děti"....to je ovšem perla.

1 0
možnosti
Foto

11.srpna padne další teplotní rekord ! ;-D R^

9 0
možnosti

V61á94c71l20a82v 13M12a92c46h

31. 7. 2018 18:46

Jó, božíčku, když je v Praze abnormální hic;-D!!

3 0
možnosti