Diskuze

Studenti si radí, jak opsat závěrečnou práci. Stačí překlad či přeházet slova

Opisování odstavců i celých kapitol, vykrádání zdrojů, chybějící citace. I přes programy, které se snaží plagiáty odhalit, se české vysoké školy potýkají s podváděním při psaní bakalářských, diplomových či disertačních prací. Studenti totiž nacházejí cesty, jak celý systém obejít, stačí pozměnit pár slov a text už není dohledatelný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S těmi plagiáty se roztrhnul pytel. Hlavně se využívají v politickém boji! Jestli to půjde tak dále bude možné obvinění i za uvedení Ohmova zákona! Chudáci studenti, je nutno vypracovat "antiplagiatorské zákony" hlavně také pro budoucí právniky kteří se neobejdou bez citace minulého práva!!!

0 0
možnosti

Psal jsem svoji diplomovou praci jiz v roce 1964. Tehdy zadne pocitace nebyly, jenom byla kalkulacka na klicku, logaritmicke pravitko a pozdeji elektricka kalkulacka Mercedes a ta kdyz prehazovla rady tak rozkyvala cely stul. Delal jsem diplomovou praci na technicke VS. Do resersni casti jsme s odkazy uvedli co bylo udelano a ve vlastni experimentalni praci a diskusi jsme meli sve vlastni experimenty. Muj vedouci diplomove prace byl velmi zdatny chemik byl s nami stale v laboratori, pomohl nam, umel i sklit a pracoval s nami . Delali jsme experimenty, ktere nikdo nedelal a tak nebylo z ceho opisovat. V soucasne dobe ty pseudo vysoke skoly co se zabyvaji jenom keci podvadeni jenom podporuji.

1 0
možnosti

J79a52n 28V19i76j45a56n

24. 10. 2019 6:06

Problém je v tom, že na citacích je založen obrovský špinavý byznys o kterém se nemluví, ale existuje.

Princip toho špinavého byznysu spočívá v tom, že autoři jsou celosvětově hodnoceni podle toho jak často jsou citováni jinými pisateli všelijakých diplomových a pseudovědeckých prací o ničem - říká se tomu "impact factor" - a za to jsou honorováni a roste jejich "vědecký" ohlas.

Takže prvoplánem ani účelem JAKÉKOLIV práce není něco opravdu užitečného vymyslet a napsat,ale zaujmout a být co nejvíc citován.

0 0
možnosti

Čemu se divíte? Vymyslet něco co ještě nikdo nenapsal je nadlidský výkon obzvlášť, když má škola pár témat, která používá pořád dokola. Kromě toho ten systém stejně nefunguje. Přesněji řečeno pokud zkopírujete něco o čem se píše málo tak vám to projde, ale pokud si vezmete něco hodně používaného tak to bude označeno jako plagiát, i když jste to celé psali správně.

Možná by bylo lepší, kdyby místo psaní několika stránek textu školy zjistili jestli studenti umí to co umět mají, protože mám pocit, že spousta lidí sice napsala skvělou práci, ale jejich znalosti jsou dost mizerné...

2 1
možnosti

R81u93d64a 93S88l84a87v62í64k

22. 10. 2019 12:52

Teoretická část závěrečné práce bude prakticky celá z převzatá z nějakých jiných zdrojů. Je nesmysl znova vymýšlet Pythagorovu větu nebo vzorec na obvod kruhu.

2 0
možnosti

Ale to přece nikdo nerozporuje ... můžete to klidně opsat a použít jako citaci a uvést zdroj. Nechápu proč by to měl být problém. Všem je přeci jasné, že student nebude znovu vymýšlet kolo.

0 0
možnosti

J35a77n 17B84i71n39d24e92r

22. 10. 2019 12:38

Preklad prace nebo textu z anglictiny se jeste za urcitych okolnosti da odhalit. Pokud ovladate jiny mene pouzivany jazyk nebo si sezenete kamarada, ktery ho umi, je na to system kratky. Osobne jsem videl temer doslova prelozenou sedesati strankovou praci ze spanelstiny na stejene tema. Nikdo nemel sanci to poznat.

1 0
možnosti

Já vidím problém na obou stranách. Opisovat se nemá. Ale zároveň je problém, pokud jsou bakalářské a diplomové práce stále o jednom a totéž, nabízená témata jsou recykláty posledních 20 let a po studentech je naprosto nereálné chtít něco nového...

2 0
možnosti

T63o42m31a24s 79H86a10c44e23k

22. 10. 2019 12:20

Tak ona jim na to profesorka prisla a oni se dohodli.... No to je sila. 8-o To je mozne fakt jenom v takovym bananistanu. V normalni civilizaci za to clovek minimalne leti ze skoly.

0 1
možnosti

Kvůli seminárce?

0 0
možnosti

P78e31t58r 70J94a59r28o16š

22. 10. 2019 11:02

Kdyz nestiham...? Jako ze se na to vykaslu a den pred odevzdanim to zacnu resit a pak nestiham, cimz si legitimizuji opsani. Tomu rikam inteligence naroda R^

2 1
možnosti
Foto

Tohle není o inteligenci, jako spíš určitém obecném nastavení, které se dědí po generace. S oblibou říkám, že kdyby tento národ věnoval takovou energii práci, kolik věnuje obcházení různých norem či snahou o toto, životní úroveň je na úrovni kdejakého ropného emirátu.

3 0
možnosti

A co se stane opisujícímu komunistovi Ondráčkovi?

... Nic

0 0
možnosti

Zdá se. Dobrá připomínka.

Záleží na tom, jak s informací naloží jednak ten, kdo opisování objevil, jednak orgány příslušné fakulty. Čili asi je možnost dát s důkazy věc k soudu jako žalobu anebo - což by se zdálo vhodnější, zaslat na vedení příslušné fakulty, popř. na danou katedru podnět k přezkoumání originality práce a ke zvážení, zda by neměl být podvodně získaný titul odebrán.

My, kdo důkazy nemáme, skutečně nemůžeme nic dělat, maximálně by si je člověk asi mohl zkusit opatřit, zřejmě by to šlo částečně i po internetu - práce je publikovaná a ty zdroje by se možná našly taky. Ale za sebe říkám, že mám důležitější práci.

0 0
možnosti