Diskuze

Třetí dávka chronikům a lidem nad 65 let. Kdy bude vakcína a kdo ji dostane

Česko začne očkovat proti covidu třetí dávkou vakcíny pacienty s oslabenou imunitou. Vláda rozhodne v pondělí, kdo dostane posilující vakcínu. Některé nemocnice už ji poskytují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

tak jsem zvědavá. znám pár naočkovaných, co do toho šli, ale dost rázně prohlašovali, že třetí dávku fakt ne, že jim ty dvě stačili (vedlejší účinky jsou u některých srovnatelné s proděláním covidu)

4 1
možnosti
PZ

P82e72t32r 78Z50l65á15m91a84l

29. 8. 2021 11:23

Mohu jen souhlasit. Manzelka mela covid bez priznaku a po ockovani byla v pohode, jen ji bolelo misto vpichu. Me covid pekne polozil, v nemocnici jsem nebyl ale 3 dny mi bylo zle jako snad nikdy predtim a po prvni davce ockovani (ta byla 8 mesicu po prodelane nemoci) hned prvni den mi uz nebylo dobre, kazdy den se to stupnovalo a ctvrty den jsem uz sel k lekari a dal mi na tyden neschopenku. Po druhe davce mi bylo spatne 3 dny. Takze na treti davku uz take nejdu.

1 0
možnosti
TP

Nezapomenu výraz důchodce ve stavebninách, který mi radostně oznamoval, že je čerstvě po druhé dávce a že už to má konečně do konce života vyřešené.

3 0
možnosti
KK

Možná ten konec očekává velmi brzy.

1 0
možnosti
PK

...takže všichni ti "experti" se ukázali jako neexperti, jen žvanili nesmysly a dělali ze sebe machry!!

3 4
možnosti
DD

Zkuste si najít konkrétní jména a konkrétní výroky. Zjistíte, že si děláte závěry na základě dojmů, ne faktů.

0 0
možnosti
KL

Třetí dávka - běžte už někam.

6 3
možnosti
PS

Nevim, proc vlada hraje tuhle komedii. Vakciny jsou oficialne schvaleny na 9 mesicu. Takze preockovani ceka vsechny. Proc vlada nerika lidem pravdu, byt neni treba uplne pozitivni, proc od pocatku kovidove krize lze, podvadi, fabuluje... to je otazka. Nakonec se pravda stejne provali, napriklad tim, ze lidem nebudou v zahranici uznavany jejich Covid pasy, Tecky, Carky, Pomlcky... nebo nedej boze zacnou ve spitalech koncit lide sice ockovani, ale u kterych uz vakcina vyvanula... Potom se neni co divit, ze vlada, co se kovidu tyce, nema zadnou duveru...

6 5
možnosti
KB

Je již ve studiích prokázáno, že zrovna pacienti po transplantacích na očkování ( nejen toto) nereagují resp.netvoří se jim protilátky...takže k čemu jim bude 3.dávka ?

1 1
možnosti
JB

Třetí, čtvrtá, pátá... x-tá dávka! Skvělé, moc se těším. Začal nekonečný příběh. To by ještě tak scházelo, aby se obyvatelstvo nejen naší země nepodařilo udržet v nekonečném strachu a poslušnosti.

11 14
možnosti
JS

Ja mam spis strach z lidi, co nemaji zakladni vzdelani, zakladni hygienicke navyky, ...

8 0
možnosti
JS

Kdyz bylo (nebo jeste je) povinne testovani na covid pri vstupu na pracoviste, tak osvobozeni byli ti, co covid prodelali nebo v urcitem casovem rozmezi byli ockovani, tj. i u nas davno plati, ze ockovani je jen na omezenou dobu myslim 180 dnu. Ockovaci centra vyhazuji nevyuzite vakciny a pomalu se zaviraji. Nejak nechapu ten problem, ze o tom musi rozhodnout vlada. Klidne bych se tam stavil pro 3. davku, aby to nemuseli vyhazovat.

4 0
možnosti
Foto

Neplatí. Certifikáty se fiktivně vydávaly, tuším, na 3 roky. Jinak zatím není jasné, kdy a jestli vůbec budou potřebovat posilující dávku lidé, co na první dávky reagovali správně.

1 0
možnosti
DK

salámovou metodou se půjde postupně na mladší věkové věkové skupiny neboť Rakousko a další země uznávají očkování pouze 9 měsíců od druhé dávky

0 0
možnosti
DK

pak se očkovaní de iure považují automaticky a neočkované a digitální pas budou mít jen na ozdobu - jeho aktivace bude až po třetí dávce, kapišto ?

0 0
možnosti
MH

A zprávy z kovidové fronty za tři roky: Zatímco někteří se již očkují osmou dávkou, spousta občanů má pouze 3-5 dávek, zatímco počet odpíračů bez jediné dávky se nedaří stlačit pod 15% ;-)

12 7
možnosti
JS

Velice realni scenar. Nastesti pro zabraneni epidemi staci proockovanost 2/3 obyvatel, blbost 15% ze zbytecne riskuji.

4 0
možnosti